Ειδήσεις

Προκαταρκτική έρευνα εις βάρος έξι δημοτικών αστυνομικών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες νέα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος 6 (επί του παρόντος) δημοτικών αστυνόμων, που φέρονται, να έκαναν χρήση ανυπόστατων – πλαστών δικαιολογητικών, για να πετύχουν την πρόσληψή τους σε δήμους της Ρόδου, στα πλαίσια σχετικών διαγωνισμών, που τελούσαν υπό τον έλεγχο επιτροπής, η οποία έδρευε στην διορισμένη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η νέα δικαστική έρευνα προκλήθηκε αρχικώς από μια ανώνυμη καταγγελία ενώπιον των διωκτικών αρχών, αυτή τη φορά από άτομο που υπογράφει ως “Ζ8”.
Παρότι και οι νέες καταγγελίες στοχεύουν σε συγκεκριμένο δημόσιο λειτουργό με αυτές εμπλέκονται και κατονομάζονται ακόμη 6 δημοτικοί αστυνόμοι, για τους οποίους υποστηρίζεται ότι έκαναν χρήση ψευδών βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, πλαστών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας αλλά και πλαστών αδειών οδήγησης.
Στην πορεία, από έλεγχο επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης προέκυψαν πάμπολες περιπτώσεις δημοτικών αστυνόμων, που είχαν κάνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών για να αυξήσουν τη μοριοδότησή τους στα πλαίσια των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν.
Εν πάση περιπτώσει, χθες κατέθεσαν ενώπιον της κ. Πταισματοδίκη, τρεις δημοτικοί αστυνόμοι. Συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Στέλιο Κιουρτζή εξέθεσαν, μεταξύ άλλων, ότι από την ημέρα της πρόσληψής τους, μέχρι και σήμερα, δεν έχει επέλθει καμία απολύτως τροποποίηση ή ανάκληση ή ακύρωση ή άλλου είδους μεταβολή του τελικού πίνακα κατάταξης που κατήρτισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τους διαγωνισμούς που συμμετείχαν, οι οποίοι έχουν κατά συνέπεια καταστεί οριστικοί και απρόσβλητοι.
Αρνήθηκαν ότι έκαναν χρήση πλαστών πιστοποιητικών και ότι άσκησαν επιρροή στη μοριοδότησή τους.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει ο ισχυρισμός τους ότι η πράξη για την οποία διενεργείται η προκαταρκτική εξέταση δεν είναι πλαστογραφία και δη κακουργηματική, αλλά πλαστογραφία πιστοποιητικού της οποίας μάλιστα έχει παραγραφεί το αξιόποινο. Το αδίκημα για το οποίο διενεργείται η προκαταρκτική εξέταση, ήτοι της κατάρτισης του φερόμενου ως πλαστού πιστοποιητικού, δεν εμπίπτει στις διατάξεις της πλαστογραφίας αλλά στις διατάξεις της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, που προβλέπεται και τιμωρείται από ηπιότερο νόμο.
Κατά συνέπεια, σε κάθε περίπτωση, η πράξη για την οποία διενεργείται η προκαταρκτική εξέταση αποτελεί πλαστογραφία πιστοποιητικού, η οποία έχει υποπέσει σε παραγραφή.
Επιπλέον η φερόμενη πλαστογραφία για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση δεν απέφερε κανένα οικονομικό αντάλλαγμα, αφού οι αποδοχές από την εργασία τους ως δημοτικών αστυνόμων δεν αποτελούν προϊόν πλαστογραφίας ή απάτης, αλλά οικονομικό αντάλλαγμα και αποτέλεσμα εργασίας. Σε καμία περίπτωση, τέλος, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο μισθός τους έχει σαν υποκείμενη αιτία την πλαστογραφία ενός πιστοποιητικού ή την απάτη και όχι την παροχή της εργασίας τους.
Επιπροσθέτως ανέφεραν, ότι δεν υπήρξε καμία βλάβη τρίτου προσώπου, υπό την έννοια του επιλαχόντος στον παραπάνω διαγωνισμό, αφού ουδείς επιλαχών υπήρχε. Δηλαδή, δεν υπήρξε ουσιαστικά βλάβη κανενός συνεπώς δεν υφίσταται και εξαπάτηση κανενός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου