Ρεπορτάζ

Ευκολότερη η βίζα για πολίτες τρίτων χωρών

Ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες τρίτων χωρών που θέλουν να επισκεφθούν ευρωπαϊκές χώρες θα δώσει η ελληνική προεδρία. Την επισήμανση αυτή έκανε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, προς τους ξένους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα της και όπως τόνισε η Επιτροπή πρόκειται να επεξεργαστεί πρόταση αλλαγών του τρόπου χορήγησης βίζας και θα κατατεθούν προτάσεις στα μέσα Μαρτίου.
Η υπουργός Τουρισμού, απαντώντας σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα για όλους τους επισκέπτες της, ότι το 2014 αναμένουμε με βάση τις προκρατήσεις αύξηση του αριθμού των τουριστών και ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να επικεντρωθούμε στην προώθηση της Ελλάδας ως χώρας τουριστικού προορισμού δώδεκα μήνες το χρόνο. Τόνισε ακόμη ότι ο τουρισμός είναι από τους κυριότερους πυλώνες της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όχι μονό για τις εθνικές οικονομίες, αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της. Η κα Κεφαλογιάννη μίλησε επίσης για τη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία. Για το θέμα αυτό η υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα διοργανώσει συνέδριο στις 10 και 11 Μαρτίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου