Ειδήσεις

Αποκαλυπτικό βούλευμα για αποπλάνηση ανηλίκων!

Ακρως αποκαλυπτικό της εγκληματικής δραστηριότητας, που φέρεται να έχει να επιδείξει ο κατηγορούμενος για δημοσίευση, κατοχή, παρασκευή υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, που συνδέεται με την απειρία των ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για αποπλάνηση ανηλίκων, που δεν είχαν συμπληρώσει τα δέκα έτη, M. Δ. του E., 36 ετών, ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων, στην Kάρπαθο, είναι το υπ΄αριθμ. 54/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, την προσεχή Δευτέρα.

Όπως έγραψε η “δ”, ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 25.000 ευρώ.
Το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με του βούλευμα, έχει ως εξής:
«Αστυνομικός – ερευνητής των Καναδικών Αρχών χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο ”BigBoBo” εισήλθε στους διαδικτυακούς τόπους ανταλλαγής μηνυμάτων και αρχείων παιδικής πορνογραφίας, όπου εντόπισε ένα μήνυμα χρήστη με το ψευδώνυμο SexoulinoSZ το οποίο ανέφερε ”Γεια σας γονείς, είναι κανείς από εσάς σήμερα εδώ που επιθυμεί να περάσει όμορφες ”οικογενειακές” διακοπές αυτόν τον χρόνο; Στείλτε μου μήνυμα, είμαι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Ελλάδα!”. Ο ανωτέρω αποστολέας χρησιμοποιούσε το ηλεκτρονικό ίχνος (IP) 212.205.209.207 που αντιστοιχούσε στον πάροχο ΟΤΕΝΕΤ και εκτός των άλλων ήταν χρήστης των ψευδώνυμων ”MIKE HAWK” και “BALLETINSTRUCTOR” και των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου lr.illetinstiuctoi@hotmail.com και esc-ape2olympos@yahoo.com καθώς και της υπ’ αριθ. 6923(…) τηλεφωνικής συνδέσεως. Ο ανωτέρω ύποπτος είχε και έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο, που παρουσίαζε το ξενοδοχείο (…). Ο αστυνομικός των Καναδικών Αρχών, βλέποντας ένα τέτοιου είδους μήνυμα για ”οικογενειακές” διακοπές σε διαύλους όπου είχαν σαν αντικείμενο την πορνογραφία ανηλίκων, άρχισε να συνομιλεί με τον εν λόγω αποστολέα του μηνύματος, παριστάνοντας ότι ενδιαφέρεται για την πρόσκλησή του. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών αυτών διαμείφθηκαν μεταξύ άλλων και τα κάτωθι: Ο αστυνομικός προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο για την πρόταση του υπόπτου για ”οικογενειακές” διακοπές στην Ελλάδα και αφού του συστήθηκε (διαδικτυακά) με το ψευδώνυμο BIGBOBO και ως πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 9 και 12 ετών, ο ύποπτος εξέφρασε την επιθυμία να ασελγήσει στις ανωτέρω υποτιθέμενες κόρες, του συνομιλούντος. Επίσης ο ύποπτος ανέφερε ότι κατά το παρελθόν έχει φιλοξενήσει οικογένειες στο ξενοδοχείο του για τον ίδιο σκοπό.
Επίσης κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους ο ύποπτος έστειλε μέσω διαδικτύου φωτογραφίες, 6 από τις οποίες απεικόνιζαν έναν ενήλικα άνδρα επιδιδόμενο σε σαφή σεξουαλική δραστηριότητα (πρωκτική σεξουαλική πράξη) με προέφηβο άρρενα και συνιστούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μία άλλη φωτογραφία παρουσίαζε το γεννητικό του υπόπτου με το σχόλιο ότι αυτό θα έπρεπε να ικανοποιήσουν τα κορίτσια, όταν θα μετέβαιναν στην Κάρπαθο. Μετά τα ανωτέρω δια της δικαστικής συνδρομής και συνεργασίας οι αρχές του Καναδά ειδοποίησαν τις αντίστοιχες ελληνικές οι οποίες μετά από σχετική έρευνα διαπίστωσαν ότι ο εν λόγω λογαριασμός που χρησιμοποιούσε ο χρήστης με το ψευδώνυμο SexoulinoSZ αντιστοιχούσε στον κατηγορούμενο, ο οποίος επιπλέον ήταν και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στη (…) με την επωνυμία (…). Επίσης από έρευνα που έγινε στην οικία του κατασχέθηκαν μονάδες υπολογιστών και σκληρών δίσκων από τους οποίους πρόχειρα έγιναν εκτυπώσεις φωτογραφιών που περιέχονται στην δικογραφία ενώ προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε κατασκευάσει και κατείχε επτά (7) φωτογραφίες, στις έξι (6) από τις οποίες αποτυπώνεται από τη μέση και κάτω η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ άρρενος προσώπου και μικρού αγοριού κάτω των πέντε ετών, ενώ, στην έβδομη εξ αυτών, αποτυπώνεται σε στάση και με έκφραση που προδήλως αποσκοπεί και προκαλεί τη γενετήσια διέγερση, σώμα ανηλίκου κοριτσιού προεφηβικής ηλικίας, με την επισήμανση στο άνω μέρος της σελίδας ότι εγκυμονεί. Στις ανωτέρω πράξεις του δε ο κατηγορούμενος προέβη αφενός μεν εκ κερδοσκοπίας καθόσον οι εν λόγω πράξεις του συνδέονταν με την λειτουργία και εκμίσθωση δωματίων σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του, αφετέρου δε κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια καθόσον προκύπτει τόσο σκοπός πορισμού εισοδήματος όσο και ροπή του προς την επανειλημμένη τέλεσή τους, εξαιτίας και της παιδοφιλίας του, ως ιδιαίτερου χαρακτηριστικού της προσωπικότητάς του. Επιπλέον ο κατηγορούμενος ενήργησε ασελγή πράξη, ήτοι πράξη αναγόμενη στη γενετήσια σφαίρα, που αντικειμενικώς προσβάλλει το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών και υποκειμενικώς κατευθύνεται στη διέγερση και ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας, με ανήλικο πρόσωπο που δεν είχε συμπληρώσει τα δέκα έτη. Ειδικότερα, σε μη επακριβώς προσδιορισμένη στην ανάκριση ημεροχρονολογία και πάντως εντός του έτους 2006, στην Κάρπαθο, και πιο συγκεκριμένα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που διατηρεί στην (…) με το διακριτικό τίτλο (…) ενήργησε την πράξη της παρά φύση ασέλγειας σε βάρος μικρού αγοριού, ηλικίας πέντε ετών, ονόματι «Mimi» α.λ.σ., το οποίο επισκέφθηκε με τον πατέρα του το ξενοδοχείο του κατά τη διάρκεια διακοπών τους στη νήσο Κάρπαθο. Στην ανωτέρω δε πράξη προέβη κατά το παρελθόν και άλλες τρεις φορές σε μη επακριβώς προσδιορισμένο στην ανάκριση χρόνο, σε βάρος άλλων παιδιών της ιδίας ηλικίας, των οποίων τα στοιχεία είναι άγνωστα”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου