Τοπικές Ειδήσεις

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου – Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο Ρόδου

Πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 08/12 παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο Ρόδου, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας. Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους γονείς και την τοπική κοινωνία της Νότιας Ρόδου για τα αποτελέσματα αυτής της δράσης.

Συναντηθήκαμε με τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Στράτο Καρίκη, όπου του παραδώσαμε δύο υπομνήματα. Το πρώτο αφορούσε το πάγιο αίτημα του συλλόγου μας για ανέγερση νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι αλλά και την αντιμετώπιση κτιριακών προβλημάτων του δημοτικού σχολείου. Το δεύτερο ζητάει στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στα αιτήματά μας για πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού στο σχολείο μας.

Οι γονείς θέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στην περιοχή μας, αλλά και το ότι οι μαθητές δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως αναγκαζόμαστε να ζητάμε τα αυτονόητα και πως τα μεγάλα προβλήματα στη Νότια Ρόδο αντιμετωπίζονται πολλές φορές ως δευτερεύοντα, αφού υποδομές σε δημόσια παιδεία, υγεία και άλλα είναι σε κακή κατάσταση ή ανύπαρκτες.

Ειδικά για το θέμα του νηπιαγωγείου εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για το γεγονός πως εδώ και τέσσερα χρόνια λαμβάνουμε συνεχώς αόριστες υποσχέσεις από τους αρμόδιους.

Ο κ. Καρίκης μας εξέθεσε τις δικές του απόψεις και μας ενημέρωσε γενικά για την πολιτική του δήμου στην παιδεία. Για το θέμα της ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι μας ενημέρωσε πως δεν μπορεί ενταχθεί στο πρόγραμμα των 11 σχολείων με ΣΔΙΤ καθώς αυτό είναι καθορισμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μας είπε όμως πως υπάρχει έτοιμη μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και αναζητείται τρόπος χρηματοδότησης από πρόγραμμα  του ΕΣΠΑ ή την περιφέρεια. Επίσης ο κ. Καρίκης δεσμεύτηκε πως θα γίνουν δύο τεχνικές παρεμβάσεις που θα προτείνουμε στο δημοτικό σχολείο, τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο.

Τέλος λάβαμε την υπόσχεση πως θα μας παραδοθεί η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες για το νέο νηπιαγωγείο και πως τα δύο υπομνήματά μας θα τεθούν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι του συλλόγου μας.

Κλείνοντας, θεωρούμε αυτή την παρέμβασή μας σημαντική, βοηθάει να γίνουν πράξη τα αιτήματα του συλλόγου μας. Όμως η συλλογική διεκδίκηση και ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί για να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για τα παιδιά μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου