Τοπικές Ειδήσεις

Αρνητικός στον κορωνοϊό χθες ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία προς όφελος της Τουρκίας!

6 ημέρες διάρκεια είχε τελικώς η εμπλοκή στην πρόοδο της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση κατασκοπείας προς όφελος της Τουρκίας σε Ρόδο και Καστελλόριζο, που έχει προσδιορισθεί για την Δευτέρα 13η Δεκεμβρίου 2021.

Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», ενημερώθηκαν αρμοδίως οι Αρχές από τις δικαστικές φυλακές του Ναυπλίου την 3η Δεκεμβρίου 2021, ότι ο 36χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, που είναι κατηγορούμενος, έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.
Με δεδομένο ότι προβλέπεται 10ήμερη καραντίνα των θετικών στον κορωνοϊό, παρέμεινε άγνωστο αν επρόκειτο να γίνει η μεταγωγή του στο νησί.
Χθες είχε προγραμματιστεί η διενέργεια νέου τεστ στον κατηγορούμενο που τελικώς, όπως ενημερώθηκαν χθες οι Αρχές, ήταν αρνητικό.
Ηδη έχει κινηθεί η διαδικασία μεταγωγής του στη Ρόδο ακτοπλοϊκώς, ενώ λόγω και των απεργιών που μεσολαβούν, το αργότερο το Σάββατο θα βρίσκεται στο νησί.
Σημειώνεται ότι λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του 36χρονου κατηγορούμενου την 18η Δεκεμβρίου 2021 και θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.
Θυμίζουμε ότι ο ανωτέρω μαζί με τον 53χρονο πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ», κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον με σκοπό πρόκλησης κινδύνου στα συμφέροντα του κράτους.
Από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου κοινοποιήθηκαν στους πέντε μάρτυρες της πολύκροτης υποθέσεως και στους προσωρινά κρατούμενους κατηγορούμενους οι κλήσεις για τη δίκη.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν την 21η Δεκεμβρίου 2020, προσωρινά κρατούμενοι, μετά την απολογία τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου