Ρεπορτάζ

Αίτηση αναστολής της ποινής που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο για κατοχή ναρκωτικών

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής κάθειρξης 5 ετών και 2 μηνών, που του επιβλήθηκε με πρακτικό ποινικής διαπραγμάτευσης που ενέκρινε το ίδιο δικαστήριο, προσέφυγε ένας κάτοικος Πάτμου, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος κατόπιν ώριμης σκέψης αποφάσισε να αιτηθεί την έναρξη της διαδικασίας της Ποινικής Διαπραγμάτευσης.
Τόνισε ότι δεν έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, παρά μόνο εργαζόταν τίμια ως μάγειρας και είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.
Επεσήμανε ακόμη ότι η εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών ήταν όλως περιστασιακή, ως χρήστης κάνναβης από το έτος 1996 τουλάχιστον.
Η κατηγορία εις βάρος του συνίσταται στο ό,τι σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, πάντως έως την 31η Ιουλίου 2019 στο πλαίσιο κοινής δράσης του με συγκατηγορούμενούς του και συγκεκριμένα 4 άτομα, οργανώθηκαν με σκοπό την διακίνηση κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης, κάνναβης και αλπραζολάμης.
Στην αίτηση αναστολής της ποινής που του επιβλήθηκε με το πρακτικό διαπραγμάτευσης επισημαίνει ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του υπέβαλλε, εμπρόθεσμα, εγγράφως αυτοτελείς ισχυρισμούς – ενστάσεις -αιτήματα για την μεταβολή του νομικού χαρακτηρισμού της πράξεως για την οποία κατηγορείται, από διακίνηση ναρκωτικών σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών από άτομο που έχει αποκτήσει την έξη της χρήσης και δεν μπορεί να την αποβάλει με ίδιες δυνάμεις. Ισχυρίζεται ότι το δικαστήριο με την απόφασή του, απέρριψε στο σύνολό του τους ισχυρισμούς του αναιτιολόγητα, επιβάλλοντάς του την ποινή που αναφέρεται στο Πρακτικό, ήτοι συνολική ποινή κάθειρξης πέντε ετών και δύο μηνών.
Στην συνέχεια άσκησε αναίρεση που προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 17 Νοεμβρίου 2020 οπότε και αποσύρθηκε λόγω της πανδημίας.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου