ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Χάλκη στα δύο μεγαλύτερα γεγονότα αναφορικά με τον τουρισμό

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΛΚΗ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Το νησί της Χάλκης ως πρότυπο πρά­σι­νης οικο­νο­μίας και βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης έδωσε βρο­ντερό παρών στα δύο μεγα­λύ­τερα γεγο­νότα παγκό­σμιου βελη­νε­κούς ανα­φο­ρικά με τον του­ρι­σμό.

Στο Σαρμ Ελ-Σέιχ της Αιγύ­πτου, όπου διε­ξά­γε­ται από τις 6 Νοεμ­βρίου το #COP27, το Παγκό­σμιο Συνέ­δριο του ΟΗΕ για την Κλι­μα­τική Αλλαγή.

Εκεί η Γενική Γραμ­μα­τέας Ενέρ­γειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουρ­γείου Περι­βάλ­λο­ντος κ. Αλε­ξάν­δρα Σδούκου στα πλαίσια της Κλι­μα­τι­κής Συνόδου, στο Ευρω­παϊκό Περί­πτερο μαζί με τον Υπουργό Περι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον Γ.Γ. Φυσικού Περι­βάλ­λο­ντος & Υδάτων κ. Πέτρο Βαρε­λιδη, ανέ­δει­ξαν την ελλη­νική πρω­το­βου­λία των «GReco Islands» και ανέ­φε­ραν ως επι­τυ­χη­μένο παρά­δειγμα την Χάλκη για την ενερ­γειακή αυτο­νο­μία της και τον μετα­σχη­μα­τι­σμό της σε ένα πρότυπο πρά­σι­νης οικο­νο­μίας και βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης.

Επίσης στην μεγα­λύ­τερη Διεθνή Έκθεση Του­ρι­σμού στον κόσμο την World Travel Market – WTM στο Λονδίνο ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού κ. Βασίλης Κικί­λιας, η Γενική Γραμ­μα­τέας Του­ρι­σμού κ. Ολυμπία Ανα­στα­σο­πού­λου, ο Γενικός Γραμ­μα­τέας του ΕΟΤ κ. Δημή­τρης Φρα­γκά­κης και ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώρ­γιος Χατζη­μάρ­κος στα πλαίσια του Sustainability Hub του Ευρω­παϊ­κού Του­ρι­σμού ανέ­λυ­σαν ότι με και­νο­τό­μες πρω­το­βου­λίες αει­φο­ρίας στα νησιά, όπως συμ­βαί­νει ήδη στη Χάλκη, η Ελλάδα ανε­βαί­νει στην κορυφή της Ευρώπης ως πρότυπο βιώ­σι­μου του­ρι­σμού.

Ύστερα από πρό­σκληση του Γενικού Γραμ­μα­τέα του Ελλη­νι­κού Οργα­νι­σμού Του­ρι­σμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρη Φρα­γκάκη, ο Δήμος Χάλκης συμ­με­τείχε στην μεγα­λύ­τερη έκθεση Του­ρι­σμού στον κόσμο την World Travel Market στο Λονδίνο με εκπρο­σώ­που της τον Δήμαρχο Χάλκης κ. Φρα­γκάκη Ευάγ­γελο και τον Αντι­δή­μαρχο Του­ρι­σμού κ. Βασί­λειο Ρουσ­σάκη.

Ο Δήμαρ­χος Χάλκης και ο Deputy CEO της Citroen κ. Δημή­τρης Καβ­βου­ρης παρου­σί­α­σαν από κοινού το success story της Χάλκης.

Στόχος του νησιού μέσω αυτής της συμ­με­το­χής ήταν η ενί­σχυση της εξω­στρέ­φειας και της προ­βο­λής των συγκρι­τι­κών πλε­ο­νε­κτη­μά­των του τόπου.

Μέσα από όλες τις δράσεις που πραγ­μα­το­ποιού­νται για το νησί μας, διεκ­δι­κούμε την ταυ­τό­τητα του Βιώ­σι­μου και Αει­φο­ρι­κού του­ρι­στι­κού προ­ο­ρι­σμού κατά την διάρ­κεια όλου του έτους.

Στόχος του Δήμου Χάλκης, ήταν η ενη­μέ­ρωση της Παγκό­σμιας Του­ρι­στι­κής Αγοράς αλλά και της ειδικής αγοράς του Ηνω­μέ­νου Βασι­λείου (που απο­τε­λεί παρα­δο­σιακά μια από τις κύριες αγορές – στόχους για την Χαλκή).

 

Η Χάλκη απο­τε­λεί έναν ασφαλή κι ελκυ­στικό πολυ­διά­στατο βιώσιμο του­ρι­στικό προ­ο­ρι­σμό για αξέ­χα­στες δια­κο­πές καθ’ όλη τη διάρ­κεια του έτους και αυτό ακριβώς επι­κοι­νω­νή­σαμε μέσω της παρου­σίας μας.

Είναι ένα εργα­λείο μόνιμης οικο­νο­μι­κής και επι­χει­ρη­μα­τι­κής ανά­πτυ­ξης, που θα λει­τουρ­γή­σει ως πολ­λα­πλα­σια­στής ισχύος, δημιουρ­γώ­ντας συν­θή­κες προόδου και ευη­με­ρίας για τους κάτοι­κους της Χάλκης, ενώ παράλ­ληλα θα προ­βά­λει με τον καλύ­τερο τρόπο τη θετική εικόνα μας σε παγκό­σμιο επίπεδο.

Στο περι­θώ­ριο της έκθεσης ο Αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμου κ. Βασίλης Ρουσ­σά­κης με την βοήθεια της προϊ­στα­μέ­νης του γρα­φείου ΕΟΤ στο Λονδίνο κα. Ελένης Σκαρ­βέλη

είχε σειρά B2B συνα­ντή­σεων με εκπρο­σώ­πους κορυ­φαίων του­ρι­στι­κών οργα­νι­σμών και εται­ρειών προ­ώ­θη­σης ειδικών μορφών του­ρι­σμού με στόχο τη σύναψη νέων συνερ­γα­σιών και την ενδυ­νά­μωση των ήδη ισχυρών δεσμών της Χάλκης με την αγορά της Αγγλίας και του Ηνω­μέ­νου Βασι­λείου εν γένει.

Μετά το πέρας της εκδή­λω­σης προ­σφέρ­θη­καν στους δεκάδες δημο­σιο­γρά­φους και στους υπό­λοι­πους συμ­με­τέ­χο­ντες στο event, Χαλ­κή­τικα μακα­ρό­νια, μαρ­με­λάδα φρα­γκό­συκο και αφε­ψή­ματα από αλι­σφα­κιά και δεντρο­λί­βανο τα οποία είχε επι­με­λη­θεί ο κατα­ξιω­μέ­νος Έλληνας σεφ κ. Αλέ­ξαν­δρος Παπαν­δρέου.

Ο Δήμος Χάλκης θέλει να ευχα­ρι­στή­σει δημόσια τον Γενικό Γραμ­μα­τέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φρα­γκάκη για την τιμη­τική πρό­σκληση και την φιλο­ξε­νία και να δώσει συγ­χα­ρη­τή­ρια στην Δωδε­κα­νή­σια συμπα­τριώ­τισσα μας, από την Κάσο, Προϊ­στα­μένη του Γρα­φείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο κ. Ελένη Σκαρ­βέλη και στους συνερ­γά­τες της για την άριστη οργά­νωση και το εξαι­ρε­τικό περί­πτερο της χώρας μας στην WTM.

Επίσης πολλά συγ­χα­ρη­τή­ρια και στα άλλα δύο νησιά, των οποίων προ­βλή­θη­καν τα project τους μαζί με την Χάλκη, στην Αστυ­πά­λαια και στην Νάξο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.