Τοπικές Ειδήσεις

Βαρύς ο φόρος αίματος στους ελληνικούς δρόμους -Τέταρτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Ευρώπη

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας της Eurostat σχετικά με τα τροχαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει υψηλές θέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 134 θανατηφόρα τροχαία ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με την Πελοπόννησο να βρίσκεται στην έκτη θέση με 124 νεκρούς.

Αντίστοιχα μεγάλος παραμένει και ο αριθμός στη Στερεά Ελλάδα, που κατέχει την έβδομη θέση με 112 νεκρούς. Την αρνητική πρωτιά κατέχει η περιοχή Severozapaden της Βουλγαρίας, όπου καταγράφονται 153 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ ακολουθεί η πορτογαλική περιοχή Alentejo με 142 νεκρούς και το Λουξεμβούργου με 138 νεκρούς αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν το 2016, ενώ τα αντίστοιχα για το έτος 2017 αναμένεται να δημοσιευτούν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σοβαρό πρόβλημα με τα τροχαία παρατηρείται και στο Νομό Αττικής. Μόνο τον περασμένο Οκτώβριο έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα και τραυματίστηκαν συνολικά 604 οδηγοί και συνοδηγοί.

Όπως τονίζει η Διεύθυνση της Τροχαίας στις εκάστοτε ανακοινώσεις για ατυχήματα και δυστυχήματα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων είναι η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου