Τοπικές Ειδήσεις

Γ Χατζημάρκος: «Έχοντας επιτελικό ρόλο,  η Περιφέρεια Ν.Α. αξιοποιεί στο έπακρον το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας”

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Ο Στέλιος Καζαντζίδης συνεχίζει να «ΥΠΑΡΧΕΙ» μέσα από ντόπιους καλλιτέχνες»

Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, επισκέφθηκαν ντόπιοι καλλιτέχνες της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, συνοδευόμενοι από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστο Διακογεωργίου, στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «ΥΠΑΡΧΩ» όπου η φωνή του Μεγάλου έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, θα αναβιώσει μέσα από τα μουσικά σύνολα του τόπου μας.

«Η Περιφέρεια προωθεί δράσεις, έχοντας επιτελικό ρόλο και υλοποιεί ιδέες, με στόχο την αξιοποίηση του ντόπιου, ανθρώπινου δυναμικού. Εκτιμώ ότι, αυτός ο τόπος, διαθέτει επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα, με  ιδιαίτερες ικανότητες και δυνατότητες, που αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, σε συνδυασμό με το χαρισματικό περιβάλλον των νησιών μας, η ανεργία στα νησιά μας θα φθάσει στο ελάχιστο» τόνισε στη  συνάντηση ο κ Χατζημάρκος.

Επόμενος πολιτιστικός στόχος του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι η αναβίωση των τραγουδιών του Στέλιου Καζαντζίδη με ανάλογα μουσικά σχήματα, για όλα τα νησιά. Έτσι, η μουσική ομάδα της Ρόδου θα καλύψει τα γύρω νησιά, ενώ ανάλογη δράση θα γίνει με καλλιτέχνες της Επαρχίας Κω, Καλύμνου και Καρπάθου.

«Το γνήσιο ελληνικό, λαϊκό τραγούδι, χαρακτηρίζεται από δύο μεγάλες Σχολές. Ξεκινώντας λοιπόν, από τη μία εξ αυτών, αυτή, του  Στέλιου Καζαντζίδη, καλούμε, τους κατά τόπους μουσικούς και τραγουδιστές, των οποίων η φωνή,  και η μουσική δεξιοτεχνία, ταιριάζει με αυτήν του μεγάλου τραγουδιστή, να πάρουν μέρος στις συναυλίες, με τίτλο «ΥΠΑΡΧΩ» που θα διοργανωθούν σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, με διοργανωτή την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συνδιοργανωτές, τους κατά τόπους καλλιτεχνικούς συλλόγους» δήλωσε αναφορικά με τη δράση ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.   

Να σημειωθεί ότι, η χθεσινή, πρώτη  συνάντηση των καλλιτεχνών με τον Περιφερειάρχη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Ν.Α.  έγινε σε κλίμα ιδιαίτερης εφορίας, καθώς οι επαγγελματίες, μουσικοί και τραγουδιστές, συζήτησαν ότι,  η συγκεκριμένη δράση με αξιοποίηση του ντόπιου στοιχείου, συμβαίνει για πρώτη φορά στον τόπο μας.

«Η συνέχεια θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, για το συντονισμένο εποικοδομητικό αποτέλεσμα των καλλιτεχνών μας,  καθώς θα αναβιώσουν οι μουσικές στιγμές του Στέλιου Καζαντζίδη από το 1952 με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά και με πρώτο δάσκαλο στη μουσική τον τυφλό συνθέτη Στέλιο Χρυσίνη, μέχρι και το 2001 που αποχώρησε από τα επίγεια. Ιδιαίτερα εμείς οι νησιώτες, οι άνθρωποι του μόχθου, της ξενιτιάς, της σκληρής καθημερινότητας και του αποχωρισμού,  που βιώσαμε  εκείνες τις δεκαετίες,  θα ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές, αναμοχλεύοντας μνήμες. Προσωπικά, επιθυμώ, μετά το κλείσιμο της αυλαίας σε κάθε νησί, ο Στέλιος Καζαντζίδης, να συνεχίσει να «ΥΠΑΧΕΙ» στις καρδιές μας» είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Διακογεωργίου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου