Ειδήσεις

Σε κρίση η εμπιστοσύνη σε κόμματα και ΜΜΕ

Το γεγονός ότι το Μνημόνιο επιδείνωσε όξυνε την ήδη υπάρχουσα βαθιά κρίση απονομιμοποίησης των αντιπροσωπευτικών θεσμών και των Μέσων Ενημέρωσης, καταδεικνεύει νέα έρευνα της της «Public Issue» για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Τελευταίες στην εμπιστοσύνη των πολιτών έρχονται οι εφημερίδες με 80% των πολιτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα να δηλώνουν ότι δεν τις εμπιστεύονται, την ίδια στιγμή που σε ποσοστό 76% δεν εμπιστεύονται ούτε την τηλεόραση

Ακολουθούν τα πολιτικά κόμματα με το 79% να δηλώνει ότι «μάλλον δεν τα εμπιστεύονται» και μόλις 11% να δηλώνει ότι «μάλλον τα εμπιστεύεται». Την ίδια στιγμή 68% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται γενικά ως θεσμό τη Βουλή.

Οι τράπεζες δε θα μπορούσαν να λείψουν από τη λίστα, συγκεντρώνοντας το 72% της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών.

Ταυτόχρονα, η κοινωνική πόλωση που έχει δημιουργηθεί, αποτυπώνεται ευδιάκριτα στην παράλληλη αύξηση της κοινωνικής υποστήριξης, τόσο για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς (στρατός, αστυνομία), όσο όμως και για τους θεσμούς της αδιαμεσολάβητης λαϊκής κυριαρχίας (λαός/πολίτες, κοινωνικά κινήματα).

Πιο συγκεκριμένα το εντυπωσιακό ποσοστό του 80% δηλώνει ότι «μάλλον εμπιστεύεται» τον στρατό, το 70% δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αστυνομία και το 40% στην ΕΥΠ.

Παράλληλα, ένα 67% δηλώνει την εμπιστοσύνη του στον λαό γενικά, το 50% εμπιστεύεται τα κινήματα, το 48% τη Δικαιοσύνη και το 42% το διαδίκτυο.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου