Σήμερα και ώρα 11.00 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη τύπου, που έχει προγραμματίσει, θα ανακοινώσει στα ΜΜΕ, του νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, που θα ορίσει για το πρώτο έτος της θητείας της Περιφερειακής Αρχής αλλά και τους εντεταλμένους σε θέση ευθύνης συμβούλους της παρατάξεως του.
Ο κ. Χατζημάρκος, προχώρησε το τελευταίο διάστημα στην διαμόρφωση του νέου πολιτικού αφηγήματος και σχεδιασμού της νέας θητείας του, στο οποίο δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Στόχος του κ. Χατζημάρκου στην νέα τετραετία του είναι η καλλιέργεια της περιφερειακής συνείδησης στο σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και για τον σκοπό αυτό θα επιχειρήσει άνοιγμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε όλα τα νησιά αναθέτοντας σε συμβούλους θέσεις ευθύνης και έξω από την Ρόδο και την Σύρο.
Στόχος του κ. Χατζημάρκου θα είναι η αξιοποίηση του συνόλου των περιφερειακών συμβούλων και για τον λόγο αυτό θα υπάρχει εναλλαγή τους και μάλιστα σύντομη σε όλες τις θέσεις πολιτικής διοικήσεως που προβλέπονται από το νέο οργανόγραμμα διοικήσεως που έχει εκπονήσει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και αποτελεί σίγουρα είδηση η απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει ο ίδιος την διαχείριση και πολιτική διοίκηση της θεματικής ενότητας του Τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο.
Ο κ. Χατζημάρκος, αποφάσισε ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να μην διορίσει αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού αλλά να ασχοληθεί προσωπικά με την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ηταν μια απόφαση, που ελήφθη μετά την δημοσιοποίηση, πρόσφατα της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ (OECD Tourism Trends & Policies) από την οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα καταγράφει μια από τις υψηλότερες εξαρτήσεις από τον τουρισμό παγκοσμίως.
Ειδικότερα, στη χώρα μας η οικονομική δραστηριότητα του τουρισμού αντιστοιχεί στο 6,3% του ΑΕΠ και η απασχόληση που δημιουργεί αντιστοιχεί στο 9,96% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα.
Ο μέσος όρος για τη συμβολή στο ΑΕΠ των χωρών του ΟΟΣΑ βρίσκεται στο 4,2% και για την απασχόληση στο 6,9%.
Η εξάρτηση από τον τουρισμό είναι μέγιστη στις βασικές περιφέρειες υποδοχής ξένων επισκεπτών.
Η οικονομία τριών νησιωτικών περιφερειών εξαρτάται σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό από τον τουρισμό, αφού η συνεισφορά του τομέα στο περιφερειακό ΑΕΠ ανέρχεται σε 97,1% στο Νότιο Αιγαίο!!.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα, τεκμηριώνοντας την άποψη ότι ο τουρισμός οδηγεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων των προορισμών, σύμφωνα και με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).
Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζημάρκος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αναλάβει και την πολιτική διοίκηση των τεχνικών υπηρεσιών και προγραμματισμού έργων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Χατζημάρκος, αναμένεται να ορίσει 6 θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών στους ακόλουθους τομείς σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα:
-Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα
-Πολιτισμού – Αθλητισμού.
-Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων
-Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Θυμίζουμε ότι έχει ήδη διορίσει τους κ.κ. Γιώργο Λεονταρίτη και Χρήστο Ευστρατίου, ως νέους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ