Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων διοργανώνει τις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας 25 έως 27/09 για αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες μίνι, παμπαίδων, παγκορασίδων.

Η υποδοχή των αθλητών θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη την Παρασκευή 25/09, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και αρκετοί Ροδίτες αθλητές, οι οποίοι προετοιμάζονται το τελευταίο διάστημα προκειμένου να είναι έτοιμοι για τη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 25/9

Υποδοχή αποστολών στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα (Νέα Μάκρη Αττικής).

17.00-19.00: Κατάθεση δελτίων (Γραμματεία) στις Παιδικές εξοχές.

19.00: Τεχνικό συνέδριο. Η παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων είναι υποχρεωτική.

Σάββατο 26/9

9.30: Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης για όλες τις κατηγορίες- Σειρά εκκίνησης: Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα, Παγκορασίδες, Παμπαίδες. Διαδρομή: Παιδικές εξοχές Αγίου Ανδρέα (εσωτερικά).

16.30: Αγώνας ταχύτητας, τύπου 4Χ, σε γύρους πρόκρισης για Μίνι μικρά και μεγάλα. Διαδρομή: Παιδικές εξοχές Αγίου Ανδρέα (εσωτερικά).

Κυριακή 27/9

10.00: Αγώνες δεξιοτεχνίας για τις κατηγορίες Μίνι Μικρά και Μίνι Μεγάλα (σε χώρο εντός των Παιδικών Εξοχών).

10.30: Αγώνας αντοχής κατηγορίας Παμπαίδων 36,4 χλμ.

10.32: Αγώνας αντοχής κατηγορίας Παγκορασίδων 20,8 χλμ.

Διαδρομή: Σιρκουί Ιπποδρόμου 5,2χλμ.-Μαρκόπουλο

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα γίνει επίσης και αγώνας δεξιοτεχνίας για τις κατηγορίες Μίνι μικρά και Μίνι μεγάλα. Ο αγώνας δεξιοτεχνίας θα διεξαχθεί για τις δύο κατηγορίες µε ξεχωριστή εκκίνηση. Πρώτα ξεκινούν τα Μίνι μικρά και µετά τον τερµατισµό του τελευταίου αθλητή της κατηγορίας ξεκινούν τα Μίνι Μεγάλα.

Κάθε αθλητής θα κάνει µία µόνο προσπάθεια. Η προσπάθεια κάθε αθλητή θα χρονοµετρείται. Θα υπάρχουν 5 στάδια δοκιµασίας δεξιοτεχνίας όπου και θα προστίθενται οι αντίστοιχοι χρόνοι ποινής, ως εξής:

1ο Στάδιο: Ζικ- Ζακ. Συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης ανάµεσα σε κώνους. Χρόνος ποινής: 1 δευτερόλεπτο θα προστίθεται για κάθε χτύπηµα ή παράλειψη περάσµατος από τον κώνο.

2ο Στάδιο : Τραµπάλα. Χρόνος ποινής: 1 δευτερόλεπτο θα προστίθεται για κάθε πέσιµο από την τραµπάλα.

3ο Στάδιο: Οκτώ. Ένα οχτάρι ανάµεσα σε κώνους. Χρόνος ποινής: 1 δευτερόλεπτο θα προστίθεται για κάθε χτύπηµα ή παράλειψη περάσµατος από τον κώνο ή εάν δεν ολοκληρωθεί η προσπάθεια.

4ο Στάδιο: Σανίδα ισορροπίας Χρόνος ποινής: 1 δευτερόλεπτο θα προστίθεται για κάθε πέσιµο από την σανίδα.

5ο Στάδιο: Μεταφορά αντικειµένου (παγουριού) από το ένα βάθρο σε άλλο. Χρόνος ποινής: 1 δευτερόλεπτο θα προστίθεται εάν το αντικείµενο (παγούρι) δεν τοποθετηθεί στο δεύτερο βάθρο.

Για κάθε στάδιο δοκιµασίας, σε περίπτωση εσκεµµένης ενέργειας µε σκοπό την απόκτηση πλεονεκτήµατος χρόνου, η ενέργεια αυτή θα επιφέρει ποινή χρόνου τουλάχιστον +10’’. Η σειρά κατάταξης των αθλητών θα βασισθεί στον ταχύτερο τελικό χρόνο κάθε αθλητή. Ο χρόνος αυτός θα προκύπτει από τον καθαρό χρόνο της διαδροµής και την πρόσθεση του χρόνου ποινής που τυχόν έχει κάθε αθλητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας στον τελικό χρόνο, θα λαµβάνεται υπόψη ο ταχύτερος χρόνος διαδροµής και στην συνέχεια τα λιγότερα δευτερόλεπτα ποινής.

Η ΕΟΠ και ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχουν τη διαμονή και διατροφή στις παιδικές εξοχές του Αγίου Ανδρέα Αττικής (μετάβαση από Λεωφόρο Μαραθώνος) σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες και συνοδούς (εκτός των Αθηναϊκών Σωματείων), από το βράδυ της Παρασκευής 25/9 έως και το μεσημέρι της Κυριακής 27/9.

Εξάλλου, θα οργανωθεί μεταφορά των αθλητών, αθλητριών, του εξοπλισμού τους και των συνοδών τους που θα μεταβούν από την Κρήτη και τη Ρόδο, από και προς το λιμάνι του Πειραιά, με πούλμαν και φορτηγά. Επίσης, θα οργανωθεί μεταφορά των αθλητών, αθλητριών, τους εξοπλισμού τους και των απαραίτητων συνοδών την Κυριακή 27/9 από τις Παιδικές Εξοχές προς το Μαρκόπουλο και επιστροφή, για την πραγματοποίηση των αγωνισμάτων αντοχής Παμπαίδων και Παγκορασίδων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ