Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Ρόδο.
Η 7χρονη, το τρίτο παιδί οικογένειας τουριστών με καταγωγή από την Μεγάλη Βρετανία, έπαιζε με τα αδέλφια της στην πισίνα γνωστού ξενοδοχείου, διέλαθε της προσοχής τους και βρέθηκε αναίσθητο ανάσκελα στο νερό της πισίνας περί ώραν 13.30, φορώντας μάσκα στο πρόσωπό του.
Ο ναυαγοσώστης, ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου και δύο Γάλλοι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε σφυγμό, προσπάθησαν να το επαναφέρουν ενώ όπως προκύπτει από καταθέσεις το παιδί πρέπει να είχε φάει και να κολυμπούσε (κατατέθηκε ότι έβγαλε πίτσα από το στόμα του) ενώ διαπιστώθηκε και η ύπαρξη αφρού, που παραπέμπει σε επιληψία. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και κατέληξε.
Περί ώραν 16.00 ενημερώθηκε από το νοσοκομείο και η ΕΛΑΣ και αστυνομικοί του ΑΤ Νότιας Ρόδου προχώρησαν στην σύλληψη του ναυαγοσώστη του ξενοδοχείου.
Ο ναυαγοσώστης αφέθηκε χθες ελεύθερος από την Εισαγγελέα υπηρεσίας, που παρήγγειλε περαιτέρω προανάκριση προκειμένου να επισυναφθούν στην δικογραφία αντίγραφα της νεκροψίας – νεκροτομής και σχετική ιατροδικαστική έκθεση.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέργος Λεβέντης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ