Αθλητικά

Βαρθολομαίος Καμπουράκης: «Δύο όμιλοι στην S.L.2, αλλά με εγγυήσεις»

Το πιο πιθανό σενάριο αναδιάρθρωσης θεωρεί ο Βαρθολομαίος Καμπουράκης ότι είναι η δημιουργία μιας κατηγορίας με δύο ομίλους στην Super League 2.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Διαγόρα μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τεθούν ώστε να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο για να μπορέσουν οι ομάδες να κάνουν τον σχεδιασμό τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαρθολομαίου Καμπουράκη:
-Για τη Γ.Σ. της Λίγκας:
«Η Γενική Συνέλευση στην Ένωση Super League 2- Football League είχε απαρτία. Δύο θέματα είχε, μια τροποποίηση για την θητεία του προέδρου στη Λίγκα, από δύο χρόνια να γίνουν τέσσερα χρόνια, για να μπορεί να αξιολογηθεί η θητεία και το έργο του καλύτερα. Οι εκλογές αποφασίστηκε να γίνουν μέσα στον Ιούλιο. Έχει γίνει μια καλή δουλειά στο οικονομικό κομμάτι, γιατί υπάρχουν παλιά χρέη που ταλαιπωρούν την Λίγκα».
-Για το αν θα πάρουν στην νέα σεζόν χρήματα οι ομάδες:
«Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει μοντέλο για την νέα χρονιά. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν και πώς θα γίνει αναδιάρθρωση. Δεν ξέρουμε αν θα παραμείνουν οι δύο κατηγορίες ή θα υπάρξει μια κατηγορία. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι δομημένο το πρωτάθλημα, αν θα υπάρχουν έσοδα».
-Για το πότε εκτιμά ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο:
«Υπάρχει η ένσταση του Λεβαδειακού, που θα εκδικαστεί στις 15/7 και μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει κάτι. Μέχρι τις 30/7 θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, γιατί μετά καμία ομάδα δεν θα μπορεί να κάνει μετεγγραφές και σχεδιασμό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τις 5 Αυγούστου θα γνωρίζουμε τι θα γίνει».
-Για το τι προτιμά ο Διαγόρας:
«Η θέση μας είναι να γίνει μια κατηγορία με δύο ομίλους βορρά-νότο, αλλά να υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει. Να υπάρχουν έσοδα, νομικές δικλείδες, χορηγίες, για να μην εγκαταλείψουν ομάδες το πρωτάθλημα στα μέσα της σεζόν. Πρέπει να δοθούν χρήματα από τις στοιχηματικές εταιρείες στις ομάδες, μέσω χορηγιών. Το έχουν ζητήσει και οι ομάδες που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης.
Το πρωτάθλημα με δύο ομίλους βορρά-νότο δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για τις ομάδες του βορρά ως προς τις μετακινήσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι αυξημένα τα έσοδα για τις ομάδες του νότου, γιατί οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες».
-Για τις αποφάσεις της αναδιάρθρωσης:
«Η ΕΠΟ θα πάρει την απόφαση για την αναδιάρθρωση. Έχει κατατεθεί η πρόταση που ψήφισε η Super League 2, όπου στην Super League 1 θα ανέβουν 4 ομάδες και θα έχει 18, η Super League 2 θα έχει 14 και η Football League 16. Η ΕΠΟ θα αποφασίσει και φαίνεται να θέλει αναδιάρθρωση με μια κατηγορία, δύο ομίλων βορρά-νότου».
-Για την νέα πρόταση από την ΕΡΤ:
«Δεν ειπώθηκαν νούμερα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αποχωρεί η ΕΡΤ από την Super League 1, αλλά θα δώσει χρήματα στην δεύτερη κατηγορία. Για εμάς φέτος στην Football League υπήρχε μια δόση που δεν θα δοθεί, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος».
-Για τις προθέσεις του Διαγόρα στην νέα σεζόν και το μπάτζετ:
«Σαν Διαγόρας, έχουμε διάθεση και όρεξη να κάνουμε ό,τι πρέπει. Οι απαιτήσεις παικτών και παραγόντων, δεν μπορεί να είναι οι ίδιες, υπάρχουν νέα δεδομένα. Εμείς έχουμε να υπολογίζουμε για το μπάτζετ μας 100.000 ευρώ μετακινήσεις, 50-60.000 ευρώ για το ΙΚΑ των παικτών. Κάτω από 500.000 ευρώ δεν μπορεί να είναι το μπάτζετ. Ανάλογα με την κατηγορία που θα αγωνιστούμε θα θέσουμε τους στόχους μας. Τα μέλη της διοίκησης ασχολούνται με τον τουρισμό και τα έσοδα φέτος είναι περιορισμένα».
-Για τις τρεις ομάδες της Ρόδου:
«Πρέπει να καταλάβουμε οι παράγοντες των 3 ομάδων του νησιού, ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου