Αθλητικά

Ροδήλιος: Στα… χαρακώματα με την Ε.Ο.Π.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ποδηλατικό Όμιλο Ρόδου «Ο Ροδήλιος» και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, σχετικά με τις παροχές που θα καλύψει ο Όμιλος ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου, που θα γίνει από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου στην Ρόδο.
Ο «Ροδήλιος» με ανάρτηση στο προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλει τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενέργειες της Ε.Ο.Π. και ιδιαίτερα του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Πισστούρη, ενώ παραθέτει και τα έγγραφα που αντάλλαξαν ο Όμιλος και η Ομοσπονδία.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ροδήλιου:
«Ενημερώνουμε τον ποδηλατικό κόσμο της Ελλάδος, τις παροχές που το σωματείο μας ως συνδιοργανωτής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος καλύπτει και καταγγέλλουμε τις κλιμακούμενες απαράδεκτες, ενέργειες εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ιδιαίτερα του γενικού γραμματέα κ. Παναγιώτη Πριστούρη.
Οι νησιώτες δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ντροπή στον πρωτεργάτη και σε αυτούς που αύριο θα ολοκληρώσουνε το έγκλημα».
Το έγγραφο του Ομίλου προς την Ε.Ο.Π. με ημερομηνία 10 Ιουνίου 2020:
«Προς: Μέλη Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
Κοιν.: Τεχνική Επιτροπή
Θέμα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Νέων ανδρών- Ε- Ν- Π- Κ
Κύριε πρόεδρε.
Λαμβάνοντα υπόψιν την επιστολή σας με Αρ. Πρωτ.: 702 10ης Ιουνίου 2020 επιβεβαιώνουμε τις παροχές από μέρους μας,
Ο Ροδύλιος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μπορούν να συνδιοργανώσου και να
καλύψου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ατ. χρονομ. και αντοχής Ν. Ανδρών-Ε-
Ν- Π- Κ , 24 έως 26 Ιουλίου (2 διανυκτερεύσεις) διαμονή, διατροφή.
Παρασκευή 24.07.2020 Βραδινό γεύμα
Σάββατο 25.07.2020 Πρωινό Απογευματινό Βραδινό γεύμα
Κυριακή 26.07.2020 Πρωινό Απογευματινό
και η Blue Star Ferries παρέχει 40% έκπτωση σε έως 200 άτομα σε όλες τις θέσεις εκτός μονόκλινων και LUX καμπίνων και τα οχήματα τους, καθώς και την δωρεάν μετακίνηση 12 ατόμων σε τετράκλινες καμπίνες και 3 IX οχημάτων από Πειραιά προς Ρόδο στις 22-23/07/20 με επιστροφή στις 26/07/20 στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου Νέων -Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων -Κορασίδων από τον Ροδήλιο Ποδηλατικό Όμιλο. Η έκπτωση παρέχεται αναλόγως διαθεσιμότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποστολή αλφαβητικής ονομαστικής λίστας με τους δικαιούχους της έκπτωσης στα κατά τόπους πρακτορεία. Ενδεικτικά δρομολόγια:
Μετάβαση από Πειραιά την Πέμπτη 23/7 και ώρα 14:00 άφιξει Ρόδο Παρασκευή 07:35. Επιστροφή από Ρόδο την Κυριακή 26/7 και ώρα 17:00 άφιξη Πειραιά Δευτέρα 08:05. Επιπλέων παροχές ασθενοφόρο, γιατρό, μηχανές marshal, κάγκελα, ράμπα εκκίνησης, μπαλόνια τερματισμού, σήμανση αγώνων και όλη την τεχνογνωσία από την διοργάνωση των διεθνών αγώνων υποσχόμενοι ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ευρισκόμενοι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία».
Η απάντηση της Ομοσπονδίας με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2020:
«Θέμα: Παροχές για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου στη Ρόδο
Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια προηγηθείσας αλληλογραφίας μας και προηγηθεισών τηλεφωνικών μας επικοινωνιών, με τις οποίες σας ζητούσαμε ήδη από τις αρχές Ιουνίου 2020 να μας προσδιορίσετε με ακρίβεια όλες τις παροχές σας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου στην Ρόδο (24-26.7.2020), με μεγάλη μας έκπληξη παραλάβαμε μόλις χθες 6.7.2020 αλληλογραφία προς εσάς, με την οποία σας γίνονταν ήδη από τις 11.6.2020 (!) προτάσεις από την εταιρεία Blue Star Ferries. Όμως, από σημερινή μας επικοινωνία με την εταιρεία αυτή, οι προτάσεις της δεν είναι πλέον εφικτό να υλοποιηθούν, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες και διαθέσιμοι χώροι για αυτοκίνητα και βαν για τις ημερομηνίες που έχουμε από κοινού προσδιορίσει.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε μέχρι τις 8.7.2020 να έχουμε τις απόψεις σας για το θέμα που έχει προκύψει καθώς και να μας προσδιορίσετε τις συγκεκριμένες ναυτιλιακές εταιρείες στις οποίες θα μπορούν να απευθυνθούν τα σωματεία και οι αθλητές για τις ημερομηνίες που έχουμε από κοινού προσδιορίσει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου