Χωρίς βουλευτή στα Δωδεκάνησα, για πρώτη φορά μετά το 1974 μένει το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ έπειτα από την “επέλαση” της ΝΔ στα Δωδεκάνησα, που κατάφερε να εκλέξει τέσσερις βουλευτές, κι έναν βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, με 5.756 σταυρούς, δεν κατάφερε να διασφαλίσει την έδρα του ΚΙΝ.ΑΛ., στο άλλοτε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ (όπως είχε εξάλλου διαβλέψει η “δ”).
Να σημειωθεί ότι ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός είχε λάβει το 2015 6.159 σταυρούς και το 2012 8.367 σταυρούς, καταγράφοντας σταθερά απώλεια δυνάμεων στα τελευταία χρόνια, παρ΄ότι το κόμμα σε σχέση με τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες, έχει καταφέρει να διατηρήσει δυνάμεις στα Δωδεκάνησα.
Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. έχει βυθιστεί σε βαθιά εσωστρέφεια και ήδη καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις για την απώλεια της έδρας, που “χρεώνεται” από πολλά στελέχη στη σύνθεση του ψηφοδελτίου και τα όσα προηγήθηκαν με τον αποκλεισμό του κ. Γιώργου Νικητιάδη από αυτό, αποδυναμώνοντάς το σε μεγάλο βαθμό.
Παράλληλα, αναφορά γίνεται πλέον, στις χλιαρές αντιδράσεις των τοπικών στελεχών του Κινήματος που αποδέχθηκαν τετελεσμένα χωρίς να αξιώσουν την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου με δυναμική που θα διασφάλιζε την έδρα, καθώς η “επένδυση” στην υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού αποδείχθηκε λανθασμένη, δεδομένης και της “φθοράς” της υποψηφιότητάς του, μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον που απαιτεί όχι μόνο συσπείρωση αλλά και ανανέωση.
Πλέον, αναζητούνται ευθύνες τόσο τοπικά όσο και κεντρικά για την απώλεια της έδρας, που σηματοδοτεί πλέον μια νέα εποχή για το ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ στο νομό Δωδεκανήσου, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, όχι μόνο για το μέλλον του κινήματος στην περιοχή μας αλλά και για τους εκπροσώπους του.

Ένα σχόλιο στο Προβληματισμός και εσωστρέφεια στο τοπικό KIN.AΛ. για την απώλεια της έδρας

  1. Avatar Ο/Η andreas λέει:

    EPREPE TO KINAL NA EPILEKSH APO THN ARXH NA KANH KYBERNHSH MAZI ME THN N.D. KAI OXI NA KANH ANTIPOLITEYSH SE ENA KENTROO KOMA SAN THN N.D. ME POLLA STELEXH TOY KINAL, DIOTI IKANA STELEXH EXH SAN LOBERDO XRYSOXOHDH KAI BENIZELO POY EDIOKSAN.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ