Αθλητικά

Στην τελική ευθεία

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Rodos Cup 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Ο αγώνας διοργανώνεται φέτος για 18η συνεχή χρονιά από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου. Φέτος συνδιοργανώνεται από κοινού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το Rodos Cup 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 25 Ιουλίου και θα έχει ως προορισμούς τα νησιά της Κω, της Νισύρου, της Σύμης και της Ρόδου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον ελληνικό χώρο και που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των μεγάλων διεθνών αγώνων.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα που διαρκεί μια εβδομάδα, τα σκάφη και οι ιστιοπλόοι προσεγγίζουν κάθε μέρα και διαφορετικό νησί των Δωδεκανήσων. Πέρα από την άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας που επιτυγχάνεται από την διαμονή των επισκεπτών στα νησιά μας, τα οφέλη είναι πολλαπλά και μεταξύ αυτών είναι και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η τουριστική προβολή και η διαφήμιση της ευρύτερης περιοχής μας διεθνώς.
Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το παρακάτω:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/07/2014
Προσέλευση σκαφών και πληρωμάτων στην Μαρίνα Κω, Δηλώσεις συμμετοχής – Καταμετρήσεις
KYPIAKH 20/07/2014
Προσέλευση σκαφών και πληρωμάτων στην Μαρίνα Κω, Δηλώσεις συμμετοχής – καταμετρήσεις, Συγκέντρωση κυβερνητών και Τελετή Έναρξης
ΔEYTEPA 21/07/2014
Κως – Παράκτια διαδρομή
TPITH 22/07/2014
Κως – Νίσυρος
TETAPTH 23/07/2014
Νίσυρος – Ελεύθερη μέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα
ΠΕΜΠΤΗ 24/07/2014
Νίσυρος – Σύμη
ΠAPAΣKEYH 25/07/2014
Σύμη – Ρόδος & Τελετή Λήξης & Απονομές Επάθλων
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη φτάσει τα 47 σκάφη και αναμένεται τελικά να προσεγγίσουν τις 60 σημειώνοντας ρεκόρ, ενώ οι ιστιοπλόοι που θα λάβουν μέρος θα ξεπεράσουν τους 400.
Πληροφορίες για τον αγώνα και αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης – www.rodoscup.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου