ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιμένει ο Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ακάρ

Στο μο­τί­βο της ρη­το­ρι­κής του Ρε­τζέπ Ταγίπ Ερ­ντο­γάν κι­νή­θη­κε σή­με­ρα ο υπουρ­γός Άμυ­νας της Τουρ­κί­ας, Χου­λου­σί Ακάρ, ο οποί­ος επι­τέ­θη­κε και αυτός στους Έλ­λη­νες πο­λι­τι­κούς και μί­λη­σε για «δί­καιη μοι­ρα­σιά του πλού­του του Αι­γαί­ου».

Μι­λώ­ντας σε τε­λε­τή απο­φοί­τη­σης της τουρ­κι­κής Πο­λι­τι­κής Αε­ρο­πο­ρί­ας, ο Ακάρ ανέ­φε­ρε ότι κά­ποιοι Έλ­λη­νες πο­λι­τι­κοί «ξυ­πνούν το πρωί και κοι­μού­νται το βράδυ» μι­λώ­ντας συ­νε­χώς για την Τουρ­κία.

Όπως με­τα­δί­δει το πρα­κτο­ρείο Anadolu, o Τούρ­κος υπουρ­γός ανέ­φε­ρε ότι κά­ποιοι Έλ­λη­νες πο­λι­τι­κοί και από­στρα­τοι συ­νε­χί­ζουν τις «εχθρι­κές και προ­κλη­τι­κές πρά­ξεις», ζη­μιώ­νο­ντας έτσι τον ελ­λη­νι­κό λαό.

Ο Χου­λου­σί Ακάρ έθεσε εκ νέου το ζή­τη­μα της απο­στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­σης των ελ­λη­νι­κών νη­σιών, προ­σθέ­το­ντας ότι η Τουρ­κία έχει απα­ντή­σει σε «κα­θε­μία από τις άδι­κες και πα­ρά­νο­μες επι­θε­τι­κές ενέρ­γειες της Ελ­λά­δας» και ότι θα συ­νε­χί­σει να το κάνει.

Στη συ­νέ­χεια, πα­ρου­σί­α­σε την Τουρ­κία ως την πλευ­ρά που είναι υπέρ των καλών γει­το­νι­κών σχέ­σε­ων, της φι­λί­ας και της ει­ρή­νης, χωρίς βέ­βαια να ξε­χά­σει να προ­σθέ­σει την αξί­ω­ση για κοινή μοι­ρα­σιά του πλού­του του Αι­γαί­ου.

«Θέ­λου­με να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν ό,τι λένε το Διε­θνές Δί­καιο και οι συμ­φω­νί­ες», ση­μεί­ω­σε ο Ακάρ, συ­μπλη­ρώ­νο­ντας ότι οι πρω­το­βου­λί­ες της Άγκυ­ρας για διά­λο­γο δεν είχαν κά­ποια απά­ντη­ση.

Όπως είπε, η τουρ­κι­κή πλευ­ρά ανα­μέ­νει διά­λο­γο σε εποι­κο­δο­μη­τι­κό πε­ρι­βάλ­λον, την εκ­πλή­ρω­ση των υπο­σχέ­σε­ων και των συμ­φω­νιών. «Πε­ρι­μέ­νου­με να κα­τα­λά­βουν ότι με τέ­τοιες πρά­ξεις και ρη­το­ρι­κή, αυτές οι προ­κλή­σεις δεν θα μας πάνε που­θε­νά», επι­σή­μα­νε.

Τέλος, υπο­στή­ρι­ξε ότι η Τουρ­κία δεν είναι απει­λή, αλλά ένας ισχυ­ρός, απο­τε­λε­σμα­τι­κός και αξιό­πι­στος σύμ­μα­χος.

«Η Τουρ­κία ήταν πάντα ένα βήμα μπρο­στά για την ει­ρή­νη, πάντα άπλω­νε το χέρι της για την ει­ρή­νη. Η ει­ρή­νη ωφε­λεί επί­σης όλους τους γεί­το­νές μας. Η έκ­κλη­ση για διά­λο­γο στο πλαί­σιο των σχέ­σε­ων καλής γει­το­νί­ας δεν είναι αδυ­να­μία. Λέμε επί­σης ότι δεν θα επι­τρέ­ψου­με κα­νέ­να τε­τε­λε­σμέ­νο γε­γο­νός και δεν θα πα­ρα­βιά­σου­με τα δι­καιώ­μα­τά μας. Δεν είναι απει­λή. Πε­ρι­μέ­νου­με να γί­νουν κα­τα­νοη­τοί», κα­τέ­λη­ξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.