Ρεπορτάζ

Επεισοδιακή αναβολή της δίκης πολιτικού μηχανικού για απάτη με δήθεν πώληση ακινήτου στον… Τζον Κατσιματίδη

Για την 9η Φεβρουαρίου 2023 αναβλήθηκε εκ νέου χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η δίκη πολιτικού μηχανικού, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές, κατηγορούμενος για απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία και κατά μόνας, από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα, το συνολικό όφελος ή ζημία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 30.000€ αλλά και των 120.000€ και σε απόπειρα τέλεσής του.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος στη Ρόδο κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2013 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2018 τέλεσε και αποπειράθηκε να τελέσει, από κοινού και κατά μόνας επιμέρους πράξεις απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 6 ημεδαπών, ενώ το όφελος που αποκόμισε προσδιορίζεται στα 429.365,94 €. Του αποδίδεται ακόμη ότι επιχείρησε να αποκομίσει με μη ολοκληρωθείσες επιμέρους πράξεις επιπλέον το χρηματικό ποσό των 47.700€, πλην όμως δεν τα κατάφερε για λόγους ανεξάρτητους της βούλησής του, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό αντικείμενο της κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας εγκληματικής του δράσης το χρηματικό ποσό των 477.065,94€.
Μεταξύ άλλων ο πολιτικός μηχανικός εφέρετο να είχε διαβεβαιώσει υπερήλικη ότι είχε βρεί αγοραστή για 1.200 μέτρα του ακινήτου, ο οποίος προσφέρει το ποσό των 550.000 ευρώ λέγοντάς της ότι επρόκειτο για έναν ζάμπλουτο Νισύριο της Αμερικής και συγκεκριμένα για τον πασίγνωστο επιχειρηματία Ιωάννη Κατσιματίδη!
Χθες μετά την αναβολή της δίκης και την αναχώρηση του από την δικαστική αίθουσα του επιτέθηκε ένας ημεδαπός που φέρεται να είναι θύμα του και ακολούθησε η υποβολή σχετικής μήνυσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου