Αθλητικά

Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου: «Έκλεισαν» οι συμμετοχές, όλα έτοιμα για τη διοργάνωση

Το σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου στην Κω θα διεξαχθεί το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ατομικής χρονομέτρησης και αντοχής που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου.
Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής έληξε το μεσημέρι της Τρίτης και πλέον όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση, που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.
Η «δσπορ» θυμίζει, αναλυτικά, της προκήρυξη της διοργάνωσης:
Η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου (Τ.Ε.Δ.) προκηρύσσει τη διεξαγωγή του Τοπικού Πρωταθλήματος Δρόμου ατομικής χρονομέτρησης & αντοχής, όπως αναλυτικά περιγράφεται στους όρους που ακολουθούν. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό καλεντάρι της ΕΟΠ 2021.
Α) ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 12/6/2021
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ:
(ΑΝΔΡΕΣ – ΕΦΗΒΟΙ σε κοινή κατάταξη), ΜΑΣΤΕΡΣ: 22,0χλμ.
(ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ σε κοινή κατάταξη), ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 16,6χλμ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
14:00 Άνοιγμα Γραμματείας – επικύρωση συμμετοχών.
14:45 Τεχνικό Συνέδριο Αρχηγών των Ομάδων
15:30 Εκκίνηση ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, και στην συνέχεια ΠΑΙΔΕΣ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΑΝΔΡΕΣ. Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
18:30 Απονομές Επάθλων
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ∆ΙΑ∆ΡΟΜΗ:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ – ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Γυμνάσιο-Λύκειο Αντιμάχειας, Επαρχιακή οδός Αντιμάχεια Κέφαλος, αναστροφή στο μελισσοκομικό εργαστήρι «Μέλισσα» Απόσταση 16,6χλμ.
ΑΝΔΡΕΣ – ΕΦΗΒΟΙ – ΜΑΣΤΕΡΣ: Γυμνάσιο-Λύκειο Αντιμάχειας, Επαρχιακή οδός Αντιμάχεια Κέφαλος, αναστροφή Paradise Beach. Απόσταση 22.0χλμ.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία – μέλη της Τ.Ε.Δ. Δεν υπάρχει περιορισμός αθλητών ανά σωματείο.
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Η Γραμματεία θα ανοίξει στις 14:00 για την παράδοση δελτίων και την παραλαβή αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του. Επιστροφή των αριθμών των αθλητών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην Γραμματεία, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα. Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι την λήξη των αγώνων. Υπογραφή στο φύλο αγώνα, μέχρι και 20’ πριν την εκκίνηση του κάθε αθλητή, με επίδειξη της ατομικής κάρτας υγείας.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Στον ίδιο χώρο, την ημέρα του αγώνα στις 14.45
Β) ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 13/6/2021
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ:
ΑΝΔΡΕΣ – ΕΦΗΒΟΙ σε κοινή κατάταξη 96χλμ. (4 στροφές)
ΜΑΣΤΕΡΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ σε κοινή κατάταξη 72χλμ. (3 στροφές)
ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 48χλμ. (2 στροφές)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
08:00 Άνοιγμα Γραμματείας – επικύρωση συμμετοχών.
08:45 Τεχνικό Συνέδριο Αρχηγών των Ομάδων
09:30 ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
11:15 ΑΝΔΡΕΣ – ΕΦΗΒΟΙ, 11:25 ΜΑΣΤΕΡΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ
14:30 Απονομές Επάθλων
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν περεταίρω κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ, και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ∆ΙΑ∆ΡΟΜΗ: Εκκίνηση/Τερματισμός: Λαγούδι (Κέντρο διασκέδασης «Νέα Φαντασία») – Οδός Μελίνας Μερκούρη – Κως Πυλί – Λίμνη Πυλί – προς Καρδάμαινα- δεξιά προς ΧΥΤΑ- δεξιά Επαρχιακή Οδός Κέφαλος Κως – δεξιά Μελίνας Μερκούρη – Τερματισμός (στροφή 24χλμ).
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία – μέλη της Τ.Ε.Δ. Δεν υπάρχει περιορισμός αθλητών ανά σωματείο.
∆ΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά και μόνο με την χρήση της συνημμένης φόρμας δήλωσης συμμετοχής μέχρι την
Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021 με e-mail στο tedodekanisou@gmail.com
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Η Γραμματεία θα ανοίξει στις 8:00 για την παράδοση δελτίων και την παραλαβή αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του. Επιστροφή των αριθμών των αθλητών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην Γραμματεία, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα. Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι την λήξη των αγώνων. Υπογραφή στο φύλο αγώνα, μέχρι και 20’ πριν την εκκίνηση του κάθε αθλητή, με επίδειξη της ατομικής κάρτας υγείας.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Στον ίδιο χώρο, την ημέρα του αγώνα στις 08.45
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και ειδικότερα αυτούς για την Ποδηλασία Δρόμου. Θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της Τεχνικής Επιτροπής για συγχωνεύσεις κατηγοριών κα εξοπλισμό ποδηλατών στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα rapid test εντός 24ωρών ή μοριακού τεστ εντός 48 ωρών.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι Έφηβοι/Νεάνιδες συμμετέχουν με ελεύθερο ανάπτυγμα, λόγω κοινής εκκίνησης με την κατηγορία Ανδρών/Γυναικών αντίστοιχα. Στους Παίδες και στις Κορασίδες ισχύει μέγιστο επιτρεπόμενο ανάπτυγμα 7.01μ.
(Ατομική Χρονομέτρηση):
Οι εκκινήσεις θα δίδονται ανά 1’ Ενδέχεται να υπάρχουν διαλείμματα, ανάμεσα σε κατηγορίες και/ή αθλητές μεγαλύτερα του ενός λεπτού, προκειμένου της αποσυμφόρησης της διαδρομής.
Τα αυτοκίνητα συνοδείας θα φέρουν ειδική σήμανση (θα δοθεί από την Γραμματεία των αγώνων), και θα έχουν τα φώτα ανοικτά, κατά την διάρκεια της κίνησής τους ως συνοδευτικά οχήματα. Θα ολοκληρώνουν την συνοδεία ενός αθλητή, προκειμένου να αναλάβουν επόμενο αθλητή, και δεν επιτρέπεται η αλλαγή ή παροχή βοήθειας άλλου αθλητή από αυτόν που συνοδεύουν.
(Αγώνας Αντοχής):
Θα υπάρχει όριο χρόνου 30 λεπτά (σε κάθε στροφή) σε κάθε κατηγορία. Ποδηλάτες που δεν καταφέρνουν να είναι εντός ορίου χρόνου ή που κλείνονται στροφή από τους προπορευόμενους της κατηγορίας τους, υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο, με υπόδειξη της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Δεν θα λαμβάνουν κατάταξη στα τελικά αποτελέσματα των αγώνων.
Για τη παροχή τεχνικής υποστήριξης/τροφοδοσίας, θα επιτραπεί ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο ανά σωματείο και ανά εκκίνηση. Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση και αρίθμηση, που θα δοθεί από την Γραμματεία των αγώνων. Ο εκπρόσωπος κάθε ομάδας θα προσέλθει στην Γραμματεία να δηλώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων. Η σειρά που θα λάβει το πρώτο συνοδευτικό όχημα κάθε σωματείου στην αυτοκινητοπομπή καθορίζεται με ευθύνη του διοργανωτή και της Αγωνοδίκου Επιτροπής, και ανακοινώνεται στο Τεχνικό Συνέδριο.
Δεν επιτρέπεται Τροφοδοσία/Υδροδοσία στον πρώτο και τελευταία στροφή των αγώνων. Σε περίπτωση, που οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν ο Αλυτάρχης μπορεί να αλλάξει τα όρια τροφοδοσίας. Θα επιτραπεί Τροφοδοσία και Τεχνική Βοήθεια και από σταθερό σημείο το οποίο θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Oι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να κινούνται στην δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας. Θα υπάρχουν στελέχη της Τροχαίας σε καίρια σημεία (φανάρια, διασταυρώσεις) και εθελοντές που θα διευθετούν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος, 2ος και 3ος Νικητής, Μετάλλιο και Δίπλωμα για τις κατηγορίες που αναφέρονται στην παρούσα. Επιπλέον απονομές στους τρεις καλύτερους της κατηγορίας Νέων Ανδρών. Οι Μάστερς θα βραβευθούν ανά ηλικιακό γκρουπ 30-39, 40-49, 50-59, 60+, Masters Γυναικών εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον τέσσερις ποδηλάτες ανά υποκατηγορία.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Σύμφωνα με το πρόγραμμα κάθε ημέρας, στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: θα οριστεί από την ΕΟΠ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Παπασταματάκης Ιωάννης τηλ. 6944633636
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου