Τοπικές Ειδήσεις

Ολα είναι έτοιμα στα Δωδ/νησα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ολα είναι έτοιμα για τις πανελλήνιες εξετάσεις στη Ρόδο και γενικώς στα Δωδεκάνησα, οι οποίες θα διεξαχθούν και φέτος υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού και με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας. Για τους υποψήφιους των ΓΕΛ ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα 14/06 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας). Στις 15/06 ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ επίσης με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Στις εξετάσεις θα πάρουν μέρος 1521 υποψήφιοι των ΓΕΛ από τα Δωδεκάνησα (η πλειοψηφία των μαθητών προέρχεται από τη Ρόδο) και 399 των ΕΠΑΛ. Σε κάθε αίθουσα εξεταστικού κέντρου θα υπάρχουν 10 έως 12 μαθητές. «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τις πανελλήνιες εξετάσεις, ακόμη και αν ξεκινούσαν αύριο. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά και να κάνουν αυτό που έχουν μάθει να κάνουν με ηρεμία και χωρίς άγχος¨, δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Για τη συμβολή του Δήμου και τη συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για την ομαλή διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στράτος Καρίκης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για την άριστη προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και την άριστη συνεργασία μαζί μας, καθώς ο Δήμος Ρόδου και σε αυτόν τον τομέα και σε αυτή τη εξεταστική δοκιμασία των μαθητών του νησιού μας είναι παρών. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές μας καλή επιτυχία και εκφράζω την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει η Ρόδος την επιτυχή παράδοση που φέρνει μεγάλο αριθμό υποψηφίων από το νησί μας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας».
Σημειώνεται ότι ως ώρα έναρξης των εξετάσεων ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα των εξετάσεων. Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.
Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο.
Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Υποψήφιοι ή/και εκπαιδευτικοί αίθουσας εξεταστικού κέντρου στην οποία διαγνώστηκε επιβεβαιωμένο/-α κρούσμα/-τα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων συνεχίζουν κανονικά τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου