ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική φρεγάτα παρακολουθεί πλοίο που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πλοιο τουρκικο

Αρνη­τική απά­ντηση στο αίτημα να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συναι­νε­τική νηοψία στο φορτηγό πλοίο Cirkin, έδωσε ο πλοί­αρ­χος ενός εκ των τριών τουρ­κι­κών φρε­γα­τών που συνο­δεύ­ουν το πλοίο που είναι ύποπτο για μετα­φορά στρα­τιω­τι­κού υλικού στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουρ­γείου Εθνικής άμυνας, νωρίς το πρωί της Τετάρ­της ο Ιταλός διοι­κη­τής της ευρω­παϊ­κής επι­χει­ρη­σια­κής δύναμης έδωσε εντολή στην ελλη­νική φρεγάτα «Σπέτσες» που πλέει ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη να προ­σεγ­γί­σει το φορτηγό πλοίο που φέρει σημαία Ταν­ζα­νίας.

Περίπου στις 6 το πρωί από τη φρεγάτα Σπέτσες απο­νηώ­θηκε ελι­κό­πτερο Sikorsky S-70B το οποίο πέταξε πάνω από το ύποπτο φορτηγό πλοίο.

Οι Έλληνες χει­ρι­στές ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στο πλαίσιο της επι­χει­ρή­σης Irini που έχει ως βασικό σκοπό την επι­τή­ρηση του εμπάρ­γκο όπλων στη Λιβύη.

Σημειώ­νε­ται πως οι δυνά­μεις που συμ­με­τέ­χουν στην επι­χεί­ρηση Irini έχουν την εξου­σιο­δό­τηση της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης, βάσει και σχε­τι­κών απο­φά­σεων του Συμ­βου­λίου Ασφα­λείας του ΟΗΕ που απο­σκο­πούν στον τερ­μα­τι­σμό της εμφύ­λιας σύρ­ρα­ξης στη Λιβύη.

Στο αίτημα των χει­ρι­στών του ελλη­νι­κού ελι­κο­πτέ­ρου για πραγ­μα­το­ποί­ηση συναι­νε­τι­κής νηοψίας απά­ντησε ο ένας εκ των πλοιάρ­χων των τουρ­κι­κών φρε­γα­τών, ανα­φέ­ρο­ντας ότι το φορτηγό πλοίο βρί­σκε­ται υπό την προ­στα­σία της Τουρ­κι­κής Δημο­κρα­τίας.

Λίγη ώρα μετά ο επι­χει­ρη­σια­κός διοι­κη­τής από το Στρα­τη­γείο της Ρώμης διέταξε αφενός το πλήρωμα του ελι­κο­πτέ­ρου να επι­στρέ­ψει στην φρεγάτα «Σπέτσες» και αφε­τέ­ρου ζήτησε από το ελλη­νικό πλοίο να γίνει σκιά του ύποπτου εμπο­ρι­κού και των συνοδών τουρ­κι­κών πλοίων, τα οποία παρα­κο­λου­θού­νται από από­σταση 10 ναυ­τι­κών μιλίων.

Πηγή: tovima.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.