Από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθ. Κωνσταντίνου μας απεστάλη προς δημοσίευση η ακόλουθη επιστολή.
Μετά από άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατική 5/6/2018 με τίτλο «Εργο σε καταληφθέν ακίνητο του Δημοσίου, καμαρώνει ο Δήμαρχος Ρόδου» με σχόλιο: «Δάσκαλε που δίσασκες και νόμο δεν εκράτεις» υπήρξε απάντηση του Δημάρχου την 7/6/2018 για την χρήση ακινήτων διαχείρισης της ΕΤΑΔ στην πόλη της Ρόδου ως ελεύθεροι χώροι στάθμευσης, τοποθετούμαι ως εξής:
Κύριε Διευθυντά,
Διαβάζοντας με πολύ μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις του κυρίου Δημάρχου, θα ήθελα να δώσω κάποιες απαντήσεις – διευκρινήσεις μιας και έγινε αναφορά στο πρόσωπό μου.
Από τα γραφόμενα του κυρίου Δημάρχου οφείλω να ομολογήσω πως δεν είναι ενημερωμένος, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ψευδή στοιχεία.
Γίνεται αναφορά σε κατάληψη από τον Δήμο Ρόδου και εκτέλεση έργου διάνοιξης Οδού και τοποθέτησης Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού και σύνδεση της ΔΕΗ στην περιοχή «Γκολφ Αφάντου» με ευθύνη του τότε αντιδημάρχου σε ακίνητο του Δημοσίου χωρίς την ενημέρωση φορέα Διαχείρισης, αλλά ούτε του Δημάρχου και των συναδέλφων του.
Απαντώ τα εξής:
Κύριε Δήμαρχε, μην συνεχίζεται να εκτίθεστε… Η διάνοιξη του δρόμου έγινε από τον Καποδιστριακό Δήμο Καλλιθέας, όπως και η υποδομή ηλεκτροφωτισμού από τα συνεργεία μας, με αυτεπιστασία και ολοκληρώθηκε με την προμήθεια στύλων ηλεκτροφωτισμού της δημοτικής αρχής του κυρίου Κουσουρνά…
Το σημείο που έγινε η ασφαλτόστρωση του δρόμου όπως αναφέρετε, κύριε Δήμαρχε, δεν έχει απολύτως καμία σχέση το ΤΑΙΠΕΔ!!!!!!
Αφορά μερίδες ιδιοκτησίας πολιτών της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, που έδωσαν την συγκατάθεσή τους χωρίς κανένα οικονομικό τίμημα και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δημόσια.
Στην επιστολή σας αναφέρετε την απόφαση του Δ.Σ. που ελήφθη στις 17/05/2013 με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ».
Πράγματι, αυτή είναι η απόφαση του Δ.Σ. Ξεχάσατε όμως πως εσείς ήσασταν χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος ο κύριος Κουσουρνάς και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο κ Χριστοδούλου!!!!
Συνεπώς το έργο εκτελέστηκε ΝΟΜΙΜΑ!!!!! Γιατί κάνετε αναφορά σε ένα έργο που ψηφίστηκε από προηγούμενη δημοτική αρχή; Οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις κ Δήμαρχε!!
Πολύς ντόρος έχει γίνει και για την κτηματομερίδα 1093 του ΤΑΙΠΕΔ και την διάνοιξη του δρόμου (όχι ασφαλτόστρωση), εμβαδόν 1171,70 τ.μ. που εμείς ως δημοτική αρχή με προτάσεις μας στο δικαστήριο υπεραμυνθήκαμε του έργου.
Αναφέρω τα εξής:
Ο δρόμος που διαμαρτύρεται το ΤΑΙΠΕΔ, υφίσταται πάνω από τριάντα χρόνια (αυτό αποδεικνύεται και με αεροφωτογραφίες) και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΤΑΙΠΕΔ γιατί στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει η δεξαμενή που υδροδοτεί το Γκολφ και ο δρόμος διανοίχθηκε από τους ίδιους και συντηρήθηκε από τον Δήμο!
Κύριε Δήμαρχε, κάνατε αναφορά για τοποθέτηση Ηλεκτροφωτισμού για την εξυπηρέτηση » ΚΑΝΤΙΝΑΣ», στην περιοχή Αφάντου Γκολφ χωρίς ενημέρωση των συναδέλφων μας.
Ενημερώνω λοιπόν για πολλοστή φορά, για να γίνει πλέον κατανοητό ,πως με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της 12ης Συνεδρίασης 2016 της 21ης Ιουνίου 2016 και με αριθμό απόφασης 226/2016 ψηφίστηκε η τοποθέτηση Ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή Τραουνού, (για να εξυπηρετηθεί και να ηλεκτροδοτηθεί καντίνα, χρειάζεται απόφαση της ΥΔΟΜ. Συνεπώς καμιά σχέση η ατυχώς αναφορά του κυρίου Δημάρχου).
Οι Αντιδήμαρχοι δεν έχουν την δυνατότητα να προβούν σε καμία μονομερή ενέργεια χωρίς τις εγκρίσεις των Εκτελεστικών Οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή), συνεπώς και αυτός ο μύθος καταρρίπτεται!
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο συμπαράστασης στον Δήμαρχο που αφορά την ασφαλτόστρωση σε ακίνητο της ΕΤΑΔ στην πόλη της Ρόδου για την χρήση τους ως χώρους στάθμευσης:
Θεωρώ κι εγώ το έργο απαραίτητο αν κι έχετε παραδεχθεί πως το έργο εκτελέστηκε χωρίς άδεια από την ΕΤΑΔ…. αφού δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα του Δήμου!!!
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Δημοτικός Σύμβουλος
Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος
Υ/Γ. Α) Το όνομα μας είναι η ψυχή μας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να με υπονομεύει!!
Β) Όσα αναφέρετε κ Δήμαρχε είναι προγενέστερα της απόφασης σας και επανατοποθέτησης μου ως Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης 14/03/2017.
Γιατί λοιπόν αφού είχατε όλα αυτά τα στοιχεία, προβήκατε στην επανατοποθέτησή μου;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ