ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινική δίωξη στο MEGA για ρευματοκλοπή μετά από «επιστημονικό» πείραγμα του μετρητή

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δεη

Ποινική δίωξη για κλοπή ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος κατ΄ε­ξα­κο­λού­θηση άσκησε η αρμόδια Εισαγ­γε­λία, μετά από τη δια­πί­στωση ότι είχε παρα­βια­στεί η παροχή της Τηλέ­τυ­πος MEGA AE, και «έγραφε» μικρό­τερη κατα­νά­λωση.

Τα σχετικά στοι­χεία έδωσε, μέσω εγγρά­φου στη Βουλή, ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης, Δια­φά­νειας και Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των Νίκος Παρα­σκευό­που­λος, απα­ντώ­ντας σε ερώτηση που είχαν κατα­θέ­σει οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Πανα­γού­λης και Ραχήλ Μακρή.

Ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης ενη­με­ρώ­νει τους δύο βου­λευ­τές ότι τον περα­σμένο Ιούλιο (4.7.2014) είχε κατα­τε­θεί ερώτηση από την βου­λευτή Ραχήλ Μακρή με θέμα αν υφί­στα­ται ρευ­μα­το­κλοπή μειω­μέ­νης κατα­γρα­φής μετρητή της εται­ρείας Τηλέ­τυ­πος MEGA AE.

Η συγκε­κρι­μένη ερώτηση δια­βι­βά­στηκε στις 23.7. 2014 από τον Εισαγ­γε­λέα Οικο­νο­μι­κού Εγκλή­μα­τος στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Αθηνών. Σχη­μα­τί­στηκε αυτε­παγ­γέλ­τως ποινική δικο­γρα­φία, η οποία χρε­ώ­θηκε σε Εισαγ­γε­λέα και την 10.10.2014 δια­βι­βά­στηκε στο 2ο Πται­σμα­το­δίκη Αθηνών για τη διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης.

Μετά το πέρας αυτής, η δικο­γρα­φία επε­στράφη στην ως άνω Εισαγ­γε­λία και την 2.12.2014, αφού έλαβε ειδικό αριθμό, χρε­ώ­θηκε σε Εισαγ­γε­λέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη, κατά ενός προ­σώ­που για την αξιό­ποινη πράξη της κλοπής ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος κατ΄ εξα­κο­λού­θηση και η εν λόγω υπόθεση δια­βι­βά­στηκε την 16.2.2015 στο Τμήμα Κατη­γο­ρη­τη­ρίων προ­κει­μέ­νου να εισα­χθεί στο ακρο­α­τή­ριο του Μονο­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κείου Αθηνών.

Οι δύο βου­λευ­τές ενη­με­ρώ­νο­νται για το συγκε­κρι­μένο θέμα εγγρά­φως από τον υπουργό Δικαιο­σύ­νης, μετά από ερώτηση που είχαν κατα­θέ­σει επι­κα­λού­με­νοι έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με το οποίο σε έλεγχο που έγινε στο πάρκο κεραιών στον Υμηττό, δια­πι­στώ­θηκε ότι η συγκε­κρι­μένη παροχή είχε παρα­βια­στεί με απο­τέ­λε­σμα να μην κατα­γρά­φε­ται το σύνολο της κατα­να­λι­σκό­με­νης ενέρ­γειας αλλά ποσοστό αυτής.

Με το κείμενο της ερώ­τη­σής τους είχαν επίσης καταγ­γεί­λει ότι η ΔΕΗ είχε αρνηθεί να απα­ντή­σει στο ερώτημα τους για την εται­ρεία Τηλέ­τυ­πος ΑΕ επι­κα­λού­μενη λόγους προ­στα­σίας προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων και επι­σή­μαι­ναν ότι η εται­ρεία Τηλέ­τυ­πος ΑΕ απο­τε­λεί ΝΠΙΔ και άρα δεν υφί­στα­ται θέμα προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων καθώς σύμφωνα με την ιστο­σε­λίδα της Αρχής Προ­στα­σίας Δεδο­μέ­νων Προ­σω­πι­κού Χαρα­κτήρα «τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν προ­σω­πικά δεδο­μένα».

dikaiologitika gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.