Ειδήσεις

Πολυετείς καθείρξεις σε Τούρκους δουλεμπόρους

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε 5 δουλέμπορους.
Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε συγκεκριμένα ποινή κάθειρξης 22 ετών και χρηματική ποινή 112.000 ευρώ στους Τούρκους δουλέμπορους Okan Cetinel και Faruk Cizmeli, που κρίθηκαν ένοχοι παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Ιανουαρίου 2013, στη θαλάσσια περιοχή της Αστυπάλαιας κατελήφθησαν να μεταφέρουν με το ιστιοφόρο «Ελευθερία Bodrum», ξύλινης κατασκευής, σημαίας Αμερικής, μήκους 19 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων, 83 μετανάστες, εκ των οποίων 62 τυγχάνουν κατά δήλωσή τους υπήκοοι Συρίας, 21 υπήκοοι Αφγανιστάν ενώ 12 ήταν ανήλικοι.
Οι μετανάστες φέρονται να κατέβαλαν έκαστος το ποσό των 5.500 ευρώ για τη μεταφορά τους, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος ήταν ακατάλληλο προς ναυσιπλοία, αφενός μεν λόγω της πλημμελούς συντήρησής του και αφετέρου ελλείψει του απαιτούμενου σωστικού εξοπλισμού.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Νικήτας Μπόλκας και Γιώργος Λαμπαδάκης.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 24 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ στον ομοεθνή τους Cemal Meles για το ίδιο αδίκημα.
Ο ανωτέρω συνελήφθη την 18η Δεκεμβρίου 2013 και περί ώραν 23.45 στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Σύμης να μεταφέρει σε πολυεστερική λέμβο 30 Σύρους μετανάστες.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.
-Σε ποινή κάθειρξης 24 ετών και 8 μηνών και σε χρηματική ποινή 233.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Ηusseyin Beker, που κατελήφθη την 31η Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 08.10 να μεταφέρει από την Αλικαρνασσό στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά της Κω με μια πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο, χρώματος λευκού, 17 Σύρους μετανάστες.
Εκαστος εκ των μεταναστών φέρεται να του κατέβαλε για τη μεταφορά του το ποσό των 2.400 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη η δικηγόρος κ. Ευαγγελία Ταμπάκη.
-Ποινή κάθειρξης 22 ετών και 4 μηνών και χρηματική ποινή 43.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Atanur Tung που συνελήφθη την 1η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 03.45 να μεταφέρει από το Turkutreis στην Λάμπη της Κω με ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 13 μετανάστες.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη η δικηγόρος κ. Βέρα Χατζημάρτη.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου