Ειδήσεις

«Κόκκινο» για οχήματα στη Μεσαιωνική Πόλη

Αδύνατη θα είναι η είσοδος των οχημάτων και των δικύκλων στη Μεσαιωνική Πόλη από την Παρασκευή, 13 Ιουνίου.
Αυτό θα συμβεί γιατί τότε θα πιάσει δουλειά το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Ρόδου.
«Από την Παρασκευή, 13 Ιουνίου, οι περισσότερες πύλες της Μεσαιωνικής Πόλης θα φυλάσσονται από το προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης.
Η φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης ήταν ένα από θέματα που συζήτησε ο κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης χθες με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χάρη Λαμπρίδη.
«Είχαμε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης . Συζητήσαμε για τη φύλαξη του μνημείου και για άλλα ζητήματα», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης και πρόσθεσε πως ιδιωτική εταιρεία Σεκιούριτι θα έχει την ευθύνη και για τη φύλαξη της κοιλάδας Πεταλούδων. Στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί το προσωπικό της εταιρείας σεκιούριτι θα βρίσκεται στις εισόδους της Μεσαιωνικής Πόλης που είναι κοντά στην πλατεία Σύμης, στην πύλη Αρνάλδου , στην πύλη Αγίου Αθανασίου, στην πύλη Ακαντιάς, στον Αγιο Φραγκίσκο, στην πύλη Ντ Αμπουάζ και στην πύλη Αγίου Ιωάννη (Κόκκινη Πόρτα).
Ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Ρόδου ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διαπιστωθεί αν πωλούνται τα είδη που πρέπει από τους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται κοντά στην πύλη Ντ Αμπουάζ.
«Στο χώρο δραστηριοποιούνται 14 μικροπωλητές. Θα πρέπει να διενεργηθούν έλεγχοι από μικτό συνεργείο στο οποίο θα μετέχουν υπάλληλοι του Δήμου, της Περιφέρειας, του Υγειονομείου, του ΟΑΕΕ και της ΕΛΑΣ. Στόχος μας είναι να δούμε αν τηρούνται οι κανονισμοί και αν οι μικροπωλητές διαθέτουν τα είδη που πρέπει», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης και πρόσθεσε πως δεν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο χώρο να πωλούνται είδη διατροφής.
«Πρέπει να πωλούνται είδη λαϊκής τέχνης και παραδοσιακά προϊόντα. Έχουν γίνει καταγγελίες ότι κάποιοι μικροπωλητές διαθέτουν προς πώληση παγωτά, καλαμπόκια και άλλα είδη. Αυτός είναι ο λόγος που θα διενεργηθούν έλεγχοι», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης.
«Πρέπει να καταλάβουν οι μικροπωλητές πως είμαστε στο πλευρό τους. Είναι όμως αναγκαίο να τηρούν τους κανονισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε την ανομία. Να μην λησμονούν πως οι θέσεις στην πύλη Ντ Αμπουάζ έχουν εγκριθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Αν δεν τηρούν τους κανονισμούς θα δημιουργηθούν προβλήματα και θα ανακληθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν», προειδοποίησε ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου
Σε ερώτηση σχετικά με τους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στο χώρο, απέναντι από το Νεώριο, ο κ. Ευθυμιάδης δήλωσε: «Ταλαιπωρηθήκαμε εδώ και τρεισήμισι χρόνια με το θέμα αυτό. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις. Ζητήσαμε από τους μικροπωλητές να μεταφερθούν στην πύλη Ντ Αμπουάζ . Κάποιοι υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν άδειες. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τιμωρηθούν. Είναι ανάγκη να καταλάβουν πως πρέπει να δραστηριοποιηθούν σε άλλο χώρο. Η νέα δημοτική αρχή είναι ανάγκη να δώσει λύση στο θέμα αυτό».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Μάικ    11.06.2014 17:58

    η εταιρεία και πάλι θα ταλαιπωρήσει τους κάτοικους, που καλούνται και πάλι να βάλουν τα αυτοκίνητά τους εκεί που ξέρουν, μιας και δεν έχει προβλεφθεί περιμετρική στάθμευση για τους κατοίκους. Κατά τα άλλα, φασαρία, κράχτες, ηχορύπανση, μηχανάκια, άγρα και άλλα πολλά κάνουν υπέροχη την εικόνα της Παλιάς Πόλης.
    επίσης ξαναλέω πως δεν γίνεται ένας ιδιώτης υπάλληλος να επιβάλει περιορισμούς και ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε οποιονδήποτε δρόμο. ΜΟΝΟ η ΤΡΟΧΑΙΑ, που δεν υπάρχει….

  • Μάικ    11.06.2014 10:47

    να σας υπενθυμίσω και πάλι πως δεν μπορεί ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει κυκλοφορία.

Σχολιασμός άρθρου