Ειδήσεις

Αυξάνονται καθημερινά οι αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο: Ανησυχία και εγρήγορση στην Π.Α.

Μπορεί οι 33 παραβιάσεις να έγιναν από το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, όμως οι υπόλοιπες έγιναν από τους πέντε σχηματισμούς των τουρκικών F-16.

Τα τουρκικά ραντάρ φαίνεται πως είδαν και το ελληνικό P-3B Orion να κάνει την δεύτερη πολύωρη δοκιμή του και καταλαβαίνουν πως φτάνει η ώρα που θα χάσουν ξανά τα πρωτεία στη Νατοϊκή επιτήρηση, με την Ελλάδα να επιστρέφει και σε αυτό τον τομέα, έστω και με την “ενδιάμεση λύση” που αποδίδεται… στις καθυστερήσεις μιας και μια σειρά προβλημάτων πήγαν αρκετά πίσω το πρόγραμμα αυτό.

Για ακόμη μια μέρα πάντως είχαμε δέκα μαχητικά της γειτονικής χώρας εντός του FIR Αθηνών και στις περισσότερες εισόδους που έκαναν, είχαν και από μια απάντηση, μιας και στο δελτίο της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, καταγράφετε ο αριθμός επτά στις αερομαχίες, με έξι οπλισμένα αεροσκάφη. Οι περισσότερες αερομαχίες σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν για ακόμη μια μέρα στο κεντρικό Αιγαίο, κοντά στην περιοχή που είναι σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ιπτάμενοι, που είναι κάθε μέρα οι πρωταγωνιστές στην αναχαίτιση των Τουρκικών προκλήσεων κάνουν λόγω για συμπεριφορές που ξεπερνούν αρκετές φορές τα όρια με ιδιαίτερα επικίνδυνους ελιγμούς που μπορεί να μην κόβουν την ανάσα των Ελλήνων ιπταμένων, αλλά σίγουρα δείχνουν πως οι γείτονες “ψάχνουν” ακόμη και το ατύχημα στο Αιγαίο από τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, τα στατιστικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, αναδεικνύουν ή καλύτερα διασταυρώνουν τα όσα λένε οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς φαίνεται πως ο αριθμός 100 στις αερομαχίες αυξάνεται μέρα με τη μέρα ραγδαία.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 9η ΜΑΪΟΥ 2019 ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ :

5 (5x2F16) ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235 ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 12 ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 9 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 57 (33 από τα CN-235) ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 7 ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

πηγή hellasjournal.com

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου