Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου-Τσίπρας: Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου

Το θετικό μήνυμα από το αυριανό Eurogroup, που θα χαλαρώσει τους όρους για την αποκατάσταση της ρευστότητας παραμένει η βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» , δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες,ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Κυβερνητικου Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής, επιβεβαιώθηκε και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργός να ενημερώνει τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην αυριανή συνεδρίαση, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Κυριακή, η συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο επικεντρώθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων και στις υποχωρήσεις στις οποίες είναι διατεθειμένη να προβεί η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για εκτενή κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που έχει υποβληθεί και για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους,η οποία θα πρέπει να αποτυπωθεί αύριο.Η πίεση για την Αθήνα αυξάνεται, καθώς θα πρέπει την Τρίτη να καταβληθεί η δόση των 750, εκατ.ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ ένα θετικό μήνυμα του eurogroup θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου η ΕΚΤ να εγκρίνει την ροή ρευστότητας, μέσω της αύξησης του όρου έκδοσης ομολόγων από τις ελληνικές τράπεζες.

Με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων θα ενημερώσει αργότερα σήμερα την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Γ.Δραγασακης.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου