Ειδήσεις

«Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας στη Νότια Ρόδο και στην περιοχή Ατταβύρου να μην αρρωσταίνουν»

Μετά τη 2η κινητοποίησή μας στις 08-04/2014 και σε κοινή κάθοδο με τους κατοίκους της περιοχής Ατταβύρου, λόγω των κοινών προβλημάτων (έλλειψη ιατρών και ασθενοφόρου), επισκεφτήκαμε τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και καταθέσαμε αναφορά υπογεγραμμένη από 250 Νοτιοροδίτες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε κατάληψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου μαζί με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και την επιτροπή αγώνα Ατταβύρου συναντήσαμε τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη. Οι ανωτέρω δήλωσαν ότι τα θέματά μας άπτονται του Υπουργείου Υγείας και μας παρέπεμψαν εκεί.

Επίσης, με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε ότι, το νησί της Λέσβου έχει επτά (7) ασθενοφόρα (4 στο Νοσοκομείο και 3 στην περιφέρεια), ενώ το νησί της Ρόδου έχει μόνο τρία (3) με έδρα το Νοσοκομείο. Δυστυχώς, με τα 3 αυτά ασθενοφόρα προσπαθούν να καλύψουν ολόκληρο το νησί. Το τραγικό όμως είναι ότι, για τις διακομιδές από τη Νότια Ρόδο, λόγω της χιλιομετρικής απόστασης χρειάζεται να διανύσουν 180 χιλιόμετρα και κάνουν στην καλύτερη περίπτωση τρεις (3) ώρες. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι, στη Νότια Ρόδο υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο πλήρες εξοπλισμένο το οποίο αφού δεν έχει προσωπικό να το χειριστεί παραμένει παρκαρισμένο έξω απο το ιατρείο.

Γι’ αυτό λοιπόν ζητούμε από τους υπεύθυνους αρμόδιους και πολιτικούς να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των πολιτών της περιφέρειας οι οποίοι πληρώνουν τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν έχουν τα αυτονόητα (γιατρούς και ασθενοφόρα). Είναι ανεπίτρεπτο το έτος 2014 να αναπολούμε τις δεκαετίες του ’60 και ’70, όπου κάθε χωριό είχε και το γιατρό του.
Εμείς δε θα σταματήσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας και με τους κατοίκους της περιοχής Ατταβύρου.

Τέλος, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας στη Νότια Ρόδο και στην περιοχή Ατταβύρου να μην αρρωσταίνουν, μέχρι οι πολιτικοί μας δώσουν λύση στο πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου