Ειδήσεις

Ο Μανώλης Σαββής για το θέμα των τσιγγάνων

Tα ίδια Παντελάκι μου!!!
Ξανά με ανησυχητικές ειδήσεις και ενέργειες από τον καταυλισμό των αθίγγανων- Ρομά στο Καρακόνερο.

Κουράστηκα βαρέθηκα κι αηδίασα να το ακούω!!
Αγανακτώ το ίδιο να ακούω προτάσεις που οδηγούν σε ρατσιστική συμπεριφορά(Να τους διώξουμε…να τους …μπαρκάρουμε κλπ)

Δεν δικαιολογώ την συμπεριφορά τους και κυρίως την παραβατική που φτάνει σε υψηλό κίνδυνο καθημερινά.
Όμως πέραν των ευθυνών των ιδίων των αθίγγανων εμείς ως τόπος (τοπική ηγεσία), είμαστε θεατές και κυρίως ακούμε συνεχώς όχι ΕΜΕΙΣ αλλά ΑΥΤΟΙ έχουν την αρμοδιότητα λογική πόντιου Πιλάτου.

Πριν καταθέσω την πρότασή μου να υπενθυμίσω τα παρακάτω:
Το έτος 2000 η Ρόδος μας διασύρθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως τόπος ανάλγητος στο θέμα των Αθίγγανων
Αμέσως τον γραφείο του τότε Πρωθυπουργού κ. Σημίτη ζήτησε από το Δήμο Ρόδου άμεσα να δώσει λύση.

Είχα την τιμή να μου αναθέσει ο τότε Δήμαρχος Γ.Γιαννοπουλος την ευθύνη συνεννόησης με τον αρμόδιο σύμβουλο του πρωθυπουργού κ.Φρέντη Στάμου για την εξειδίκευση και χρηματοδότηση της προσπάθειας που είχε πλέον εθνικό ενδιαφέρον και κίνδυνο διασυρμού ως χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.και για τη Ρόδο αρνητικό αντίκτυπο στη τουριστικής της εξέλιξη.

Πήγαν καλά όλα ,άμεσα το υπουργείο (τοτε ΥΠΕΧΩΔΕ με την ασφάλεια των ευρωπαϊκών πόρων), θα χρηματοδοτούσε έργα για βασικές υποδομές (φωτισμό, νερό περίθαλψη, κλπ) και κυρίως όμως άμεσα θα παραχωρούσε λυόμενους οικίσκους που είχε προμηθευτεί για τις ανάγκες που πρόεκυψαν από το μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999.

Δυστυχώς η …κατάληξη ..
Δεν καταφέραμε σε ένα νησί των 1.400.000 τετραγ.χλμ να βρούμε χώρο για να χωροθετησουμε για προσωρινή εγκατάσταση 200 συμπολίτες μας ,ακόμη και στη κορυφή του Ατταβύρου να λέγαμε θα υπήρχαν αντιδράσεις.(Μάλιστα οι τότε δήμαρχοι δεν είχαν καν το ενδιαφέρον …αφορούσε μόνο τη πόλη της Ρόδου;

Δεν υποτιμώ το φόβο και την ανησυχία των πολιτών, κυρίως όμως πηγάζει από την μη εμπιστοσύνη στις αρχές ότι θα παρακολουθούν την προσπάθεια συνεχώς και με στόχο την σταδιακή ενσωμάτωση των αθίγγανων στο κοινωνικό ιστό.
Δεν έχουν δυστυχώς και άδικο.
Όσο για συσκέψεις δεκάδες …με την κατάληξη ,δελτίου τύπου ,όπου δηλώνεται η αποφασιστικότητα …για οριστική λύση που δεν έρχεται όμως ποτέ.
Ιδου η Ρόδος …τώρα και συγκεκριμένα.
Αμέσως μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων (το μετά το αντιλαμβάνεσθε γιατι ;;;) ,
ο σημερινός Δήμαρχος ,να καλέσει τους υποψηφίους Δημάρχους να δεσμευτούν και θα ήταν ευχής έργο ομόφωνα στα παρακάτω.
1 Στη χωροθετηση (πιστεύω ότι πρέπει να είναι διαφορετικός ο χώρος διαβίωσης από το χώρο επαγγελματικής δραστηριότητας.)
2. Στις υποδομές συμπληρωματικές και σταθερές που θα στοχεύουν στην γρήγορη και αξιόπιστη ενσωμάτωση.
3. χρονοδιάγραμμα δεσμευτικό
Έξαλλου παραδείγματα θετικά έχουμε σε όλη την Ελλάδα και τοπικά όπως στο πρώην Δήμο Πεταλούδων όπου έγινε σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και κυρίως σταδιακή ενσωμάτωση τους.
Η εξασφάλιση μάλιστα συναινετικής λύσης από όλους τους υποψηφίους προ των εκλογών θα πρόσθετε πολύ στην αξιοπιστία τους.
Η συγκυρία μάλιστα ότι ο σημερινός Δήμαρχος δεν είναι υποψήφιος αφαιρει το τυχόν επιχείρημα πολιτικής σκοπιμότητας.
Τα δύσκολα μπορεί να γίνουν αρκετά ευκολότερα ,αρκεί να το θέλουμε πραγματικά
Το να εξαγγέλλουμε γενικώς και αορίστως ,δε πείθει κανένα.
Εύχομαι και ελπίζω να δούμε το διαταυτα και σε δύσκολα θέματα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΒΒΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Υ.Γ. Οφείλω να καταθέσω την αρνητική μου εμπειρία στην προσπάθεια του σημερινού Δημάρχου να δώσει λύση το έτος 2011 \ όπου ελάχιστοι στηρίξαμε την προσπάθεια τόσο εντος του Δ.Σ όσο και εκτός …(η γνωστή τακτική Πόντιων Πιλάτων), ούτε καν συζητήθηκε ξανά νέα πρόταση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου