Ειδήσεις

Μεταφορά ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

Η μεταφορά του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Ρόδου.

Συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα εκπαίδευσης κ. Γιάννης Κορωναίος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου, εκπαιδευτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Συζητήσαμε για τη μεταφορά του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής που στεγάζεται σε σχολικό συγκρότημα στη συνοικία της Μητρόπολης. Προτάθηκε να μεταφερθεί το ειδικό σχολείο από τον επόμενο Σεπτέμβριο στο 2ο ΕΠΑΛ, που λειτουργεί στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Θα εκκενωθούν χώροι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα όταν θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σχολείο στην Ροδοπούλα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κορωναίος και πρόσθεσε πως θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να έχουν πρόσβαση στο κτήριο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Αν δεν καρποφορήσει η λύση αυτή τότε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής θα συνεχίσει να στεγάζεται στο ίδιο κτήριο. Θα πρέπει γίνουν όμως τη θερινή περίοδο οι αναγκαίες παρεμβάσεις», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Συζήτηση, όπως είπε ο κ. Γιάννης Κορωναίος, έγινε και για τη μεταφορά του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου που τώρα στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο και λειτουργεί μόνο τις απογευματινές ώρες.

“Έχει ληφθεί ήδη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για τη μεταφορά του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου. Κρίναμε πως το καλύτερο θα είναι να μεταφερθεί το Επαγγελματικό Λύκειο στο παλαιό δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου”, δήλωσε ο κ. Κορωναίος.

«Αποφασίσαμε να μεταφερθεί το ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου που λειτουργεί μόνο τις απογευματινές ώρες στο κτήριο που στέγαζε παλαιότερα το δημοτικό σχολείο. Θα μείνει εκεί για δύο χρόνια όσο δηλαδή χρειαστεί για να τελειώσει η κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Λειβάδα», εξήγησε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως μετά από δύο χρόνια το ΕΠΑΛ θα “επιστρέψει” στο κτήριο που στεγάζει το δημοτικό σχολείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου