Ρεπορτάζ

Καταγγελία για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου και δη μιας 16χρονης μαθήτριας παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος, που επιλήφθηκε μιας εξαιρετικά σοβαρής καταγγελίας σύμφωνα με την οποία το ανήλικο θύμα, με ειδικές δεξιότητες, δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση.

Της υποθέσεως έχει επιληφθεί και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, που κίνησε τη διαδικασία αφού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες διενεργήθηκε προηγουμένως έρευνα με συνέντευξη της 16χρονης μαθήτριας με ειδικές δεξιότητες, από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό.

Η μαθήτρια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ανέφερε στα πλαίσια της έρευνας ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον οδηγό και το συνοδό λεωφορείου του σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτεί.
Φέρεται συγκεκριμένα να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη διότι εγίνοντο ανεπίτρεπτα σχόλια στην ανήλικη ακόμη και συζητήσεις σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, που σύμφωνα με όσα είπε στις συνεντεύξεις αυτές οι περιγραφές που της εγίνοντο την έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανήλικη υποστηρίζει ότι όταν εγίνετο η συζήτηση ένας εν των καταγγελλομένων την άγγιξε στο μηρό.
Αυτό που έχει προκαλέσει θόρυβο στους κόλπους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ότι μαθητές του ίδιου σχολείου, που επέβαιναν στο ίδιο όχημα φέρονται να επιβεβαιώνουν τα όσα περιέγραψε η ανήλικη συμμαθήτρια τους.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι η ανήλικη βρισκόταν στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δέχεται διάφορα σχόλια από τους καταγγελλόμενους με αποτέλεσμα να μην επιθυμεί να μεταφέρεται με το λεωφορείο.
Σε κάθε περίπτωση, το που αρχίζει και το που τελειώνει η αλήθεια ή αν υπάρχει υπερβολή στις περιγραφές πού έγιναν, θα διερευνηθεί αρμοδίως από τις αρχές πού αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα εξαιτίας και της ιδιαιτερότητάς του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου