Ρεπορτάζ

Εμπλεξαν στη Βουλή τον ΠΡΟΤΟΥΡ με… πολιτιστικό σύλλογο!

Μετά τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου, που συνεχίζουν να κλυδωνίζουν την συγκυβέρνηση, φαίνεται πως προέκυψε προχθές και νέο μέτωπο, αυτή τη φορά ενδοκυβερνητικό, αφού βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην οποία μετέχουν.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο 21 του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με νομοσχέδιο ρύθμιζε θέματα του υπουργείου του.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 21 έδινε τη δυνατότητα στους δήμους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να επιχορηγούν πολιτιστικούς κι άλλους φορείς που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου με ποσά άνω του 1,5% επί των τακτικών εσόδων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, υπάρχουν καταγγελίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για πολιτιστικό σύλλογο στη Ρόδο που ελάμβανε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ χορηγία.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πλανήθηκαν ωστόσο καθώς η χρηματοδότηση αφορά αποκλειστικά και μόνο τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ που μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση τίθεται σε κίνδυνο.

Και σαν να μην έφτανε αυτός ο νέος εσωκομματικός σκόπελος, επικράτησε αλαλούμ στη Βουλή, όταν για άλλο άρθρο του νομοσχεδίου, φάνηκε και πως μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δύο γνώμες.

Συγκεκριμένα, για το άρθρο 24 επικράτησε «χαμός» στην αίθουσα της Βουλής, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιο να δηλώνει πως καταψηφίζει το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ίδιου κόμματος, Πάρι Κουκουλόπουλο να δηλώνει πως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η υπερψήφιση του άρθρου.

Ωστόσο, ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη πριν από την ψήφιση του συνόλου να προχωρήσει σε κάποιες βελτιώσεις.

Το συγκεκριμένο άρθρο 24 προβλέπει πως οι αιρετοί των ΟΤΑ που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμέλημα, θα τίθενται σε αργία μόνο εάν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης. Επίσης θα τίθενται σε αργία όσοι έχουν διαπράξει κακούργημα αρκεί να υπάρχει πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η συγκεκριμένη ρύθμιση κρίνεται εύλογη ως λογική συνέχεια του τεκμηρίου της αθωότητας. Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ θέλει ο αιρετός που έχει διαπράξει αδίκημα να μπαίνει κατευθείαν σε αργία, χωρίς την προϋπόθεση της δικαστικής απόφασης.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιος θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση απαλλάσσει ευθυνών τα δικά της παιδιά και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν υπάρξει βελτιωτική ρύθμιση ειδικά στην περίπτωση του κακουργήματος, τότε ο ίδιος θα ανεβάσει τους τόνους και θα προχωρήσει σε σκληρές δηλώσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου