Ειδήσεις

HolidayCheck – Η Ελλάδα στην κορυφή των κρατήσεων από γερμανόφωνους ταξιδιώτες

Στο Top 5 και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση τοποθετείται η Κρήτη με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές των Γερμανών εφέτος, όπως προκύπτει με βάση τις κρατήσεις στην ταξιδιωτική πλατφόρμα HolidayCheck.

Με βάση τα στοιχεία κρατήσεων της πλατφόρμας την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2021 έως 21 Φεβρουαρίου 2022, στους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς/περιοχές για το 2022, αναδεικνύονται η Μαγιόρκα, η τουρκική Ριβιέρα, η Κρήτη, η Χουργκάντα και η Μαδέρα.

Παράλληλα, οι πέντε πιο δημοφιλείς περιοχές για το 2022 είναι η τουρκική Ριβιέρα, η Μαγιόρκα, η Χουργκάντα, η Κρήτη και η Φουερτεβεντούρα, ενώ για το Καλοκαίρι του 2022, η Ρόδος αντικαθιστά στην πιο πάνω κατάταξη τη Χουργκάντα, στην 4η θέση.

Όσον αφορά στις δημοφιλέστερες χώρες διακοπών για το καλοκαίρι είναι η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Για την περίοδο του Πάσχα, η Τουρκία υπερέχει από πλευράς ζήτησης έναντι της Ισπανίας και της Αιγύπτου. Ενώ, σε επίπεδο περιοχών η Μαγιόρκα συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά κρατήσεων και ακολουθούν τα Κανάρια νησιά, η ενδοχώρα της Πορτογαλίας, η Μαδέρα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για παράδειγμα, στη Μαγιόρκα, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων η διαμονή είναι κατά μέσο όρο 100 ευρώ πιο ακριβή από την αρχή του έτους, όπως και οι πτήσεις από τη Γερμανία. Ενώ, ραγδαίες αυξήσεις τιμών παρατηρούνται στα Κανάρια Νησιά και την Αίγυπτο, με το πακέτο διακοπών για 9 ημέρες στη Χουργκάντα, ​​για μία οικογένεια, τον Μάρτιο να είναι γύρω στα 360 ευρώ ακριβότερο και στην Τενερίφη 400 ευρώ (μέσος χρόνος ταξιδιού 9 ημέρες).

Αναλυτικά οι τιμές, ανά άτομο, ανά ημέρα διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Χώρα                 2019          2022  Ποσοστιαία αύξηση %

Αίγυπτος             78€         99€         27%

Ελλάδα                101€       116€       15%

Ισπανία                95€         108€       14%

Τουρκία               78€         87€         12%

Πορτογαλία        92€         99€         8%

Η αύξηση των τιμών, σύμφωνα με το HolidayCheck, οφείλονται στη μείωση της διαθεσιμότητας εξαιτίας πτωχεύσεων που αποτελούν συνέπεια της πανδημίας (Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), στο κλείσιμο ξενοδοχείων παρά την πρόωρη έναρξη της σεζόν (Μαγιόρκα), στην έλλειψη προσωπικού στην εξυπηρέτησης (Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), στην περιορισμένη χωρητικότητα πτήσεων λόγω του αρχικού ανεπαρκούς σχεδιασμού που σχετίζονται με τα σλοτ και οι αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι ευέλικτες πολιτικές ακυρώσεων και οι αλλαγές κράτησης, αποτελούν σημαντικό παράγοντα κράτησης, καθώς αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών ταξιδιών για τα οποία έχει γίνει κράτηση στην πλατφόρμα.

Ακόμη, για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, οι  τιμές για την υψηλή περίοδο είναι ήδη στο επίπεδο του προηγούμενου έτους (παράδειγμα Μαγιόρκα) και συνεχώς αυξάνονται. Επιπροσθέτως, η διαθεσιμότητα το Καλοκαίρι θα είναι και πάλι χαμηλή.

Μιλώντας σχετικά ο Christoph Heinzmann, ειδικός στον τουρισμό στο HolidayCheck, λέει: “Οι καταναλωτές θέλουν επιτέλους να ταξιδέψουν ξανά και να τολμήσουν να κάνουν ξανά μακροπρόθεσμες κρατήσεις. Ειδικά οι οικογένειες προγραμματίζουν τις διακοπές τους εκ των προτέρων και επωφελούνται από εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης και ευέλικτους ναύλους. Βλέπουμε κρατήσεις για το  Πάσχα, την Πεντηκοστή, το καλοκαίρι αλλά και για φθινοπωρινές διακοπές”.

Σύμφωνα με τον Christoph Heinzmann, προς το παρόν, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι προβλέψιμες για προορισμούς όπως η Αίγυπτος ή η Τουρκία, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Ρώσους παραθεριστές.

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου