ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σχέδιο για τη λοταρία με τις αποδείξεις – Πόσα θα κερδίζετε και πώς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
λοταρια

Ένα πα­λαιό­τε­ρο σχέ­διο για την αντι­με­τώ­πι­ση της φο­ρο­δια­φυ­γής, επα­να­φέ­ρει η ση­με­ρι­νή κυ­βέρ­νη­ση με σκοπό την εί­σπρα­ξη εσό­δων και μά­λι­στα σε μό­νι­μη βάση αλλά και και την ενί­σχυ­ση της φο­ρο­λο­γι­κής συ­νεί­δη­σης.

Μια από τις με­ταρ­ρυθ­μί­σεις που κα­τέ­θε­σε η κυ­βέρ­νη­ση χθες στους δα­νει­στές κάνει λόγο για «λο­τα­ρία» με τις απο­δεί­ξεις λια­νι­κής.

Όπως ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση: «Επι­πλέ­ον κί­νη­τρα ώστε οι πο­λί­τες να διεκ­δι­κούν τις απο­δεί­ξεις στις συ­ναλ­λα­γές τους με τη θέ­σπι­ση αυ­τό­μα­της δια­δι­κα­σί­ας ώστε οι απο­δεί­ξεις λια­νι­κής πώ­λη­σης να μπαί­νουν σε «λο­τα­ρία». Αυτή η πρα­κτι­κή θα επι­βρα­βεύ­ει την καλή φο­ρο­λο­γι­κή συ­νεί­δη­ση».

Η πρό­τα­ση της λο­τα­ρί­ας με τις απο­δεί­ξεις είχε ήδη ακου­στεί από το 2010 ενώ μόλις τον πε­ρα­σμέ­νο Δε­κέμ­βριο η συ­γκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχαν επα­να­φέ­ρει το θέμα. Το σχέ­διο προ­βλέ­πει ότι κάθε φο­ρο­λο­γού­με­νος θα απο­στέλ­λει στο υπουρ­γείο Οι­κο­νο­μι­κών μέσω του κι­νη­τού τη­λε­φώ­νου του, με μή­νυ­μα sms ή μέσω μιας ηλε­κτρο­νι­κής εφαρ­μο­γής στο Taxisnet τον αριθ­μό κάθε από­δει­ξης που έχει συλ­λέ­ξει. Έτσι θα μπο­ρεί να με­τέ­χει σε κλη­ρώ­σεις χρη­μα­τι­κών ποσών. Ο αριθ­μός της κάθε από­δει­ξης, τον οποίο θα απο­στέλ­λει ο φο­ρο­λο­γού­με­νος, θα με­τέ­χει στην κλή­ρω­ση ως «λα­χνός». Οι κλη­ρώ­σεις θα γί­νο­νται κάθε μήνα και οι τυ­χε­ροί στην αρχή του­λά­χι­στον, θα κερ­δί­ζουν ποσά της τάξης των 500 – 1.000 ευρώ. Ωστό­σο οι τυ­χε­ροί θα είναι αρ­κε­τές χι­λιά­δες, ενώ δεν απο­κλεί­ε­ται να προ­βλε­φθεί και με­γα­λύ­τε­ρο έπα­θλο έως 10.000 ευρώ για κά­ποιους υπερ­τυ­χε­ρούς. Μά­λι­στα τα έπα­θλα μπο­ρεί να είναι ακόμη με­γα­λύ­τε­ρα, εφό­σον κα­θιε­ρω­θεί να πραγ­μα­το­ποιεί­ται και μια με­γά­λη κλή­ρω­ση στο τέλος της χρο­νιάς (π.χ. με βάση τον αριθ­μό του Πρω­το­χρο­νιά­τι­κου Λα­χεί­ου που θα κλη­ρω­θεί).

Η πρό­τα­ση πα­ρου­σιά­στη­κε και στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις στο Πα­ρί­σι με την τρόι­κα να μην παίρ­νει σαφή θέση αλλά να ζητά πε­ρισ­σό­τε­ρα στοι­χεία. Το μο­ντέ­λο αυτό εφαρ­μό­ζε­ται ήδη σε Πορ­το­γα­λία, Σλο­βα­κία και Μάλτα. Μά­λι­στα στην Πορ­το­γα­λία ση­μειώ­νει με­γά­λη επι­τυ­χία, καθώς απο­φέ­ρει πρό­σθε­τα έσοδα ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Ημε­ρη­σία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.