Ειδήσεις

Υγιεινή διατροφή των μαθητών στο σχολείο

Με πρωτοβουλία των Προέδρων των ΝΠΔΔ του Δήμου Ρόδου με την επωνυμία «Σχολικές Επιτροπές α/θμιας και β/θμιας Εκπαίδευσης» δόθηκε το σύνθημα για την συνέχιση της προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων – μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκμεταλλευτές σχολικών κυλικείων – για την πολιτική πρόληψης, προστασίας της υγείας και υγιεινής διατροφής των μαθητών στο σχολείο.

Με δεδομένο ότι η δυνατότητα επιλογής υγιεινού φαγητού είναι δικαίωμα των μαθητών και υποχρέωση του σχολείου, τυπώθηκαν με ευθύνη των εν λόγω ΝΠΔΔ και αποστάλθηκαν με συνοδευτική επιστολή προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου, ΑΦΙΣΕΣ με κεντρικό σύνθημα «τρώμε υγιεινά στο κυλικείο μας ……και βοηθάμε το σχολείο μας» την δημιουργία των οποίων επιμελήθηκαν ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Αφάντου Ρόδου, προσδοκώντας κατά αυτόν τον τρόπο για θετικά αποτελέσματα.

Η Επιστολή:
Αξιότιμοι κ.κ. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ρόδου

Με την δική σας συνδρομή, καταφέραμε να ασκήσουμε και την εκ του νόμου προβλεπόμενη αρμοδιότητα μας, αυτή της εν γένει «λειτουργίας κυλικείων δημοσίων σχολείων» και ειδικότερα την ανάθεση – την διαχείριση των εσόδων – τον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας τους και την διάθεση από αυτά των προβλεπομένων και οριζομένων ειδών από τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, όπως αυτές κάθε φορά ισχύουν.

Υιοθετώντας πλήρως την άποψη ότι η παθογένεια για κακές διατροφικές συνήθειες έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία αλλά και ότι το σχολείο αποτελεί ιδανικό χώρο για παρεμβάσεις προκειμένου να τροποποιηθούν προς το καλύτερο στάσεις και αντιλήψεις των μαθητών – επωφελείς για την υγεία τους – σας διαβιβάζουμε συνημμένα αφίσες με θεματολογία την υγιεινή διατροφή, στέλνοντας κατά αυτό τον τρόπο «μήνυμα για αλλαγή στον τρόπο ζωής τους» αλλά και παραίνεση για στήριξη των σχολικών κυλικείων τα οποία μέσω των καταβαλλόμενων μισθωμάτων τους, βοηθούν σημαντικά στην προσπάθεια μας για την επίτευξη των στόχων μας.

Σας παρακαλούμε για την ανάρτηση των εν λόγω αφισών σε εμφανή σημεία των χώρων του σχολείου σας, βοηθώντας μας κατά αυτό τον τρόπο στην μετάδοση του εν λόγω μηνύματος.

Ρόδος 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης
Σωτήρης Πετράκης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης
Ιωάννης Κορωναίος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου