Με ενέργειες του φιλανθρωπικού συλλόγου “Αγία Μαρίνα” Παραδεισίου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα καταφθάσει σύντομα στη Ρόδο μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού (αναλώσιμα είδη και ιατρικά μηχανήματα), προσφορά νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Σκανδιναβίας. Το υλικό θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών διαφόρων κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου Ρόδου και των ιδρυμάτων του νησιού.
«Συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε την πρόεδρο κα Αναστασία Σταυριανού και όλα τα μέλη του Συλλόγου Αγία Μαρίνα για την τόσο σπουδαία δουλειά που κάνουν. Εμείς αναλαμβάνουμε ως Περιφέρεια τη διεκπεραίωση κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών και τη μεταφορά του κοντέινερ στη Ρόδο. Ο σύλλογος φροντίζει και μαζεύει τα υλικά. Εμείς αναλαμβάνουμε τον εκτελωνισμό και το κόστος μεταφοράς, το οποίο καλυπτόταν από ιδιώτες και από τα ίδια τα μέλη του συλλόγου. Το προσφερόμενο υγειονομικό υλικό θα ανακουφίσει τις ανάγκες του νοσοκομείου και των ιδρυμάτων σε σημαντικό βαθμό. Για μία φορά αποδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σκεφτείτε ότι ο υπερηχοτομογράφος στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου είναι Σουηδικός, το ίδιο και ο υπερηχοτομογράφος που υπάρχει στη γυναικολογική κλινική. Ευχαριστούμε και πάλι το Σύλλογο Αγία Μαρίνα για το θεάρεστο αυτό έργο», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
Πρόσληψη νοσηλευτών και διασωστών
Αναφορικά με την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά και την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ, ο κ. Σωτρίλλης είπε: «Έχουμε συντάξει μία μελέτη κόστους για το προσωπικό και τους διασώστες και ζητήσαμε την έγκριση από το υπουργείο καθώς και τη θεσμοθέτηση των θέσεων. Το πρόγραμμα θα έχει διετή διάρκεια με στόχο να επεκταθεί. Όταν εγκρίνει το υπουργείο την απόφασή μας, θα είμαστε έτοιμοι να την υλοποιήσουμε άμεσα».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να χρηματοδοτήσει:
– την πρόσληψη 12 ατόμων που θα ενισχύσουν τις δομές του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την λειτουργία του ΕΚΑΒ σε Γεννάδι και Έμπωνα στη Νότια Ρόδο, με προοπτική χρηματοδότησης επιπλέον προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Κω και Κάλυμνο.
– την πρόσληψη περίπου 15 νοσηλευτών – ο ακριβής αριθμός και οι ειδικότητες θα αποσαφηνιστούν από την διοίκηση του Νοσοκομείου – για την λειτουργία της τρίτης χειρουργικής αίθουσας και της Ογκολογικής Κλινικής
– στο πλαίσιο της λειτουργίας της τρίτης χειρουργικής αίθουσας θα επιδιωχθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και η αντιμετώπιση των οδοντιατρικών περιστατικών παιδιών με αναπηρία, όπου απαιτείται ολική νάρκωση και εξειδικευμένο προσωπικό, τόσο ιατρικό, όσο και νοσηλευτικό.

– Την χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (πρώην Νεφρολογική κλινική) για την προετοιμασία των φαρμάκων που χορηγούνται στις χημειοθεραπείες, που αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ