Επιστολή με την οποία επιχειρεί να καθησυχάσει εμπόρους και επιχειρηματίες απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ στα μέλη της, εξηγώντας πως οι επιπλέον εργοδοτικές εισφορές στις οποίες συμφώνησε με την κυβέρνηση, δεν είναι παρά ελάχιστα ευρώ ανά εργαζόμενο

«Η επιπλέον επιβάρυνση που με ευθύνη και συνειδητά δέχθηκαν οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα», σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο Βασίλης Κορκίδης σε επιστολή του προς τα μέλη της Συνομοσπονδίας εξηγεί γιατί δέχθηκε την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, σημειώνοντας ότι «επικρατεί απόλυτη σύγχυση στην αγορά εξαιτίας του ότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι αρκετοί έμποροι».

Στην επιστολή του συγκεκριμένα αναφέρει ότι στο εμπόριο αυτή η επιβάρυνση κοστίζει στους 270.000 μικρομεσαίους εμπόρους για τους 392.000 εργαζόμενους Χ 3 ευρώ = 1,2 εκατ. Χ 14 = 17 εκατ., με max για 7-9 ευρώ τα 25 εκατ. ευρώ σε διάστημα ενός έτους ως ισοδύναμο στο να μην μειωθούν αναδρομικά συντάξεις κατά 550 εκατ. ευρώ από 1/1/16, κάτι που βεβαίως θα λείψει και θα φανεί άμεσα στην αγορά.

Προσθέτει ότι οι εισφορές για επικουρικό είναι σήμερα 3+3% για εργοδότες και εργαζόμενους και ουσιαστικά ισχύει μόνο για μισθωτούς, αφού οι 265 000 έμποροι δεν έχουμε επικουρική ασφάλιση. Υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισοί στο λιανεμπόριο είναι αυταπασχολούμενοι, που σημαίνει ότι δεν απασχολούν προσωπικό και άρα δεν καταβάλλουν τίποτα επιπλέον.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ