Ειδήσεις

Τρίπτυχο θέσεων για τη δημόσια διοίκηση παρουσίασε το Ποτάμι

Ένα τρίπτυχο θέσεων που στόχο έχει να αλλάξει τη σημερινή δαιδαλώδη κατάσταση στη δημόσια διοίκηση και θα αφορά δομές, νόμους και ανθρώπινο δυναμικό, παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Όχι ιδεολογικές θέσεις αλλά πρακτικές, συγκεκριμένες, επιχειρησιακές και κοστολογημένες προτάσεις» που θα βασίζονται σε «αμιγώς πολιτικές επιλογές» για «ένα κράτος όλων των Ελλήνων», όπως είπε καλώντας όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους να τοποθετηθούν επ’ αυτών, καθώς, όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με γενικότητες και η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με ψευδομεταρρυθμίσεις.

Αναδιοργάνωση των δομών με τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συντονιστικού κέντρου του διοικητικού έργου, ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης και διαρκής αξιολόγηση δράσεων, οργανώσεων και ανθρώπων, είναι το τρίπτυχο της «μητέρας όλων των μεταρρυθμίσεων», όπως χαρακτήρισε τη διοικητική ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μια μεταρρύθμιση, που θεωρεί ως κόκκινη γραμμή το Ποτάμι για τη λειτουργία ενός κράτους το οποίο θα «στηρίζεται, ενεργεί και αναπαράγεται μέσω δικαίου και νόμου που θα έχει καθολική ισχύ», χωρίς «ξεχειλώματα στην έννοια της νομιμότητας». Λόγος για τον οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε τη στήριξη των ανθρώπων της διοίκησης – «οι ίδιοι να παραμερίσουν τους διεφθαρμένους και τους ανίκανους» – κάνοντας έκκληση στη «φιλοπατρία» τους.

Η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της δημόσιας διοίκησης, βάση ενός ενιαίου σχεδίου, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος για την Δημόσια Διοίκηση του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, είναι το πρώτο βασικό μέλημα καθώς μέχρι τώρα οι όποιες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ήταν αποσπασματικές. Ενιαία και συντονισμένη δομή από ένα ισχυρό υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης συνιστά, όπως είπε, τον δεύτερο βασικό πυλώνα. Ως προς το οικονομικό κόστος του εγχειρήματος, η πρόταση του Ποταμιού, όπως επισήμανε ο ίδιος, υπερκαλύπτεται από τα χρηματοδοτικά μέσα που δίνει το νέο ΕΣΠΑ, μέσα από μια χριστή χρήση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου