Τοπικές Ειδήσεις

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στα σχολεία με τα κρούσματα

Η ανοδική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό της Ρόδου, φαίνεται να μην επηρεάζει σημαντικά τη σχολική κοινότητα. Σε ημερήσια βάση, καταγράφονται γύρω στα 10 κρούσματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης σε επίπεδο νομού, ενώ δεν παρατηρείται αύξηση.
Τα κρούσματα, όπως προβλέπεται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα απομονώνονται, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά στη σχολική κοινότητα. Όπως σημειώνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Χαράλαμπος Ψαράς, τα κρούσματα προέρχονται από τις επαφές στο οικογενειακό περιβάλλον και γενικότερα στο περιβάλλον εκτός του σχολείου.
«Οι διευθυντές και οι διευθύντριες τηρούν σχολαστικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί. Δίνουμε μεγάλο αγώνα καθημερινά για την τήρηση των μέτρων προστασίας, στη χρήση μάσκας, στη διενέργεια των self-test κοκ, καταφέρνοντας να περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων γύρω στα 10 σε ημερήσια βάση. Δεν προκύπτει συνεπώς-τουλάχιστον μέχρι στιγμής-διασπορά των κρουσμάτων, αντίστοιχοι με την κοινότητα εκτός σχολείου», είπε ο κ. Ψαράς.
Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση των συναρμοδίων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης θα είναι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο. Με τη διάταξη επιχειρείται η αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.
Στη Ρόδο, ως γνωστό πέντε παιδιά δημοτικών σχολείων, απέχουν από τη δια ζώσης διδασκαλία καθώς οι γονείς τους αρνούνται να τα στείλουν στο σχολείο και να τα υποβάλλουν στη χρήση μάσκας και στη διενέργεια self test.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο μέτρο ο κ. Ψαράς, ανέφερε τα εξής: «Εκτιμώ, ότι το μέτρο θα κάνει τους αρνητές γονείς να αναθεωρήσουν, έστω και υπό την απειλή του νόμου. Πλέον, η Πολιτεία θα έχει την ευθύνη να ελέγξει τους αμελούντες τη γονική μέριμνα. Μέχρι σήμερα, οι εισαγγελικές αρχές μπορούσαν να προβούν απλά σε συστάσεις, ενώ μετά την ψήφιση της τροπολογίας, θα έχουν επιπλέον οπλοστάσιο στα χέρια τους. Από τον Ιανουάριο του 2022, εκτιμώ ότι θα είναι πολύ πιο αυστηρά τα πράγματα».
Το σχολείο του Γενναδίου
Χθες εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου επισκέφθηκαν το δήμο Ρόδου και είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Στράτο Καρίκη στον οποίο επέδωσαν υπομνήματα με τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν μεταξύ άλλων να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού που αντιμετωπίζει το σχολείο. Επίσης, ζητούν την πρόσληψη μόνιμου ψυχολόγου και μόνιμου κοινωνικού λειτουργού για το σχολείο και την άμεση μόνιμη πρόσληψη τριών δασκάλων, προκειμένου να σπάσουν τρεις τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών καθώς στο σχολείο υπάρχουν κενές αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης, ζητούν την ανέγερση νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς είχαν προβεί σε κατάληψη του σχολείου λόγω κρουσμάτων της νόσου Covid-19. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, μόνο ένα είναι το ενεργό κρούσμα που σχετίζεται με το σχολείο αυτή τη στιγμή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου