Ειδήσεις

Εν καιρώ κρίσης το Υπουργείο Υγείας: Απολύμανση πριν την πώληση μεταχειρισμένων ειδών

Η ανάγκη της προσφοράς, αλλά και η αναζήτηση φθηνών ειδών ένδυσης στον καιρό της κρίσης, οδηγεί πολλούς στη δωρεά μεταχειρισμένων ρούχων και άλλων αντικειμένων, άλλους στο εμπόριο και αρκετούς στην αγορά τους.

Αυτό το γεγονός ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να εκδώσει υγειονομική διάταξη αναφορικά με τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων εμπορίας, ενοικίασης και πώλησης μεταχειρισμένων ειδών.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, υπέγραψε τη νέα διάταξη, στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς είναι γεγονός η νέα τάση της αγοράς για τη δημιουργία καταστημάτων πώλησης μεταχειρισμένων ειδών.

Ειδικότερα, με την υγειονομική διάταξη καθίσταται αναγκαία η απολύμανση των μεταχειρισμένων ενδυμάτων και άλλων ειδών, με σκοπό την πρόληψη μετάδοσης νοσημάτων και γενικότερα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, διεθνώς, τα μεταχειρισμένα προς πώληση είδη πρέπει να είναι σε καλή γενική κατάσταση, επισκευασμένα και καθαρά, ενώ συνίσταται στους καταναλωτές να γίνεται επιμελής καθαρισμός πριν από τη χρήση τους.

Ημερησία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου