Πολιτιστικά

Παιδική & Εφηβική Χορωδία «Αρίων»

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και το «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής νέων μελών στην παιδική & εφηβική χορωδία «Αρίων».

Οι συναντήσεις (πρόβες) θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 6.30μμ-7.30μμ

στο εργαστήρι μουσικής «L.v.Beethoven» των Εκπαιδευτηρίων.

Υπεύθυνη διδασκαλίας: Αφροδίτη Παπαχριστοδούλου

Η συμμετοχή παι­διών και εφήβων στην χορωδιακή τέχνη παίζει καταλυ­τικό ρόλο τόσο στην ψυχοσωματική τους εξέλιξη, όσο και στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους.

Αρχικά, καλλιερ­γείται το πνεύμα της αλληλεγ­γύης, της ομαδικότητας και της υπευθυνότητας.

Τα παιδιά μέσα από την χορωδία συνυπάρ­χουν, θέτοντας έναν κοινό στό­χο, μαθαίνοντας έτσι να είναι υπεύθυνα μέλη μιας ομάδας. Επιπροσθέτως, το χορωδιακό τραγούδι λειτουργεί ως αρωγός στην προσπάθεια των παιδιών να εκδηλώσουν δημιουργικά την ανάγκη τους για έκφραση, αλλά και για εκτόνωση, αποκομίζο­ντας έτσι ηρεμία και ψυχική ισορροπία.

 

Αναμφίβολα υπάρχουν και παιδαγωγικά οφέ­λη από την συμμετοχή σε χορωδία:

Βοηθάει να αναπτύξουν την μουσικότητά τους, δηλαδή την έμφυτη τάση που έχουν προς τη μελωδία και το ρυθμό, αλλά και το καλλι­τεχνικό τους αισθητήριο, τις ρυθμικές τους δυνατότητες, το σωματικό τους συντονισμό και τον αυτοέλεγχο.

 

Συμ­μετέχοντας σε μία χορωδία τα παιδιά ενισχύουν το ανο­σοποιητικό τους σύστημα, με αποτέλεσμα να αποβάλλουν το στρες. Έτσι, η χορωδιακή τέχνη βελτιώνει την ψυχική διάθεση, υποστηρίζουν Βρετανοί Ερευ­νητές. Οι ερευνητές τόνισαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που οι ζωές τους μεταμορφώθηκαν μετά την απόφασή τους να γίνουν μέλη μιας χορωδίας.

 

«Ο ρό­λος μιας παιδικής χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά πολύ πιο σπουδαίος.

Είναι μορ­φωτικός, παιδαγωγικός, κοινω­νικός. Παράλληλα, δηλαδή με τη μουσική καλλιέργεια και ευ­χαρίστηση που προσφέρει στα παιδιά, συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτή­ρα τους».

 

*Δωρεάν συμμετοχή στην Χορωδία, για παιδιά & εφήβους από 8-18 ετών.

**ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής: https://forms.office.com/r/7CbQMAYNFg

 

Σας περιμένουμε!

 

Με μουσικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Ξανθόπουλος

Καλλιτεχνικός Διευθυντής «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου