Ειδήσεις

Το λάδι που παράγεται στο Νότιο Αιγαίο είναι από τα καλύτερα διεθνώς

Την βεβαιότητα ότι οι προσπάθειες όλων, όσων ασχολούνται με την παραγωγή λαδιού θα ευοδωθούν και με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε σε δηλώσεις του προς την «δ» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.
«Η ελαιουργική περίοδος έχει ξεκινήσει και μάλιστα θετικά με ευχές προς όλους. Για πολλά χρόνια το ελαιόλαδο αποτελεί το εθνικό μας προϊόν. Εμείς εδώ στα νησιά έχουμε την τύχη να παράγουμε αρίστης ποιότητας ελαιόλαδο. Στόχος μας είναι το προϊόν αυτό της ελληνικής γης, να πάρει την θέση που του αξίζει τόσο στην παραγωγή όσο και στην τυποποίηση. Και φυσικά, πρέπει το τυποποιημένο προϊόν να προωθηθεί όπως του αρμόζει», τόνισε ο κ. Φλεβάρης.
Ζητούμενο παραμένει το πώς θα μπορέσει να προωθηθεί και να διαφημιστεί δυναμικά στις ξένες αγορές το ελαιόλαδο που παράγεται στα νησιά μας, καθώς η αγορά είναι απαιτητική και φυσικά πρέπει τα προϊόντα να είναι τυποποιημένα και πιστοποιημένα.
Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, έχουν ξεκινήσει την δραστηριότητά τους τα πέντε πρώτα ελαιοτριβεία τα οποία διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες και μέχρι το τέλος του μηνός αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τους, καθώς υπάρχουν προθεσμίες για να ολοκληρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ξεκινήσουν μερικά ακόμη στην Ρόδο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους παραγωγούς και με τους ελαιοτριβείς που προσπαθούν να τυποποιήσουν τα προϊόντα τους.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιοχή της Καλύμνου. «Συνεργαζόμαστε ήδη με τον δήμαρχο Καλυμνίων και την δημοτική αρχή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής νέου ελαιοτριβείου στο Βαθύ. Στην Κάλυμνο θα ξεκινήσουν άμεσα την παραγωγή μέσα σε ένα σύγχρονο δημοτικό ελαιοτριβείο το οποίο θα λειτουργήσει με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στην γη τους και κυρίως τους νησιώτες μας στα νησιά, όπου φυλάνε Θερμοπύλες…..», είπε ο κ. Φλεβάρης.
Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε πως το λάδι που παράγεται στο Νότιο Αιγαίο είναι ένα από τα καλύτερα διεθνώς και αυτό πρέπει να αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της τοπικής παραγωγής για το μέλλον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου