Ειδήσεις

Νέο μοντέλο διοίκησης στα ΑΕΙ με πρυτάνεις- μάνατζερ και και επώνυμες έδρες

Νέο μοντέλο διοίκησης στα ΑΕΙ, κατά τα πρότυπα επιτυχημένων ξένων. Θα έχουν δικούς τους πόρους σε συμφωνία με τις επιχειρήσεις και θα καθορίζουν τον αριθμό των φοιτητών τους.

Πέντε επώνυμες έδρες δημιουργήθηκαν ήδη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο νέος πρύτανης του Θεόδωρος Φορτσάκης φιλοδοξεί να τις κάνει 30 μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο πρύτανής του Κωνσταντίνος Γάτσιος ήδη μετράει σειρά συμφωνιών με μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και ανεβαίνει… τρέχοντας τις σειρές στις παγκόσμιες επιστημονικές κατατάξεις.

Με την αντιπαράθεση στο ΕΚΠΑ ακόμα νωπή και τους πρυτάνεις να ετοιμάζουν μια ενδιαφέρουσα Σύνοδο τον Δεκέμβριο όπου θα καταθέσουν προτάσεις και σύγχρονα σχέδια για την ανάπτυξη των ιδρυμάτων τους, το υπουργείο Παιδείας έβαλε στην εξίσωση έναν νέο παρανομαστή: τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων από τα ίδια τα πανεπιστήμια, καθώς και του αριθμού των μετεγγραφομένων φοιτητών του.

To BHMA

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου