Τοπικές Ειδήσεις

«Καθυστέρηση καταβολής Μεταφορικού Ισοδύναμου στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου”-Ερώτηση

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος Βουλευτή Λάρισας

Προς: κ . Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση καταβολής Μεταφορικού Ισοδύναμου στους κατοίκους των

νησιών του Αιγαίουª

Κύριε Υπουργέ,

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από το σύνολο των νησιωτών του Αιγαίου για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές των εισιτηρίων στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο στηρίζει την ανάγκη των νησιωτών για τις μετακινήσεις τους και η επιστροφή μέρους των Ȥρημάτων από αυτό το κόστος, αποτελεί τη βασική αναγνώριση των ιδιαίτερων Ȥαρακτηριστικών και συνθηκών διαβίωσης στις νησιωτικές περιοȤές. Οι καθυστερήσεις αυτών των πληρωμών πλήττουν τους μη εύπορους νησιώτες και τους αποτρέπουν από τις αναγκαίες και απαραίτητες μετακινήσεις τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την άμεση καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους νησιώτες, προς ενίσȤυσή τους, καθώς, έȤουν πληγεί οικονομικά από τη μείωση του τουρισμού;

Ο ερωτών Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου