Ειδήσεις

Χρυσή Αυγή : Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά των καταδικασθέντων

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν το δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφαση επί των ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες το απόγευμα της Παρασκευής, τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για τη Δευτέρα, οπότε και θα ανακοινωθεί.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ολοκληρώθηκαν μετά από δύο ημέρες οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά που ζητούν οι εντολείς τους και το δικαστήριο διέκοψε για να ανακοινωθεί η απόφασή του επί των σχετικών αιτημάτων των κατηγορουμένων, στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Τόσο κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας όσο και τις δύο προηγούμενες, οι πρώην βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έριξαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τα τελευταία τους νομικά όπλα για να μειώσουν τις ποινές, με τους συνηγόρους τους να επικαλούνται εκτός του σύννομου βίου και άλλα επιχειρήματα, έωλα έως και εκτός πραγματικότητας.

Για τον «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής μάλιστα, η υπεράσπισή του -επιχειρώντας να πείσει το δικαστήριο για να έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση- ζήτησε τρία ελαφρυντικά, αυτό του σύννομου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου αναφέρθηκε στο… κοινοβουλευτικό και κοινωνικό του έργο, στη συγγραφή βιβλίου και εκφράστηκε με επικριτικό και άθλιο τρόπο για τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί την πρώτη ημέρα της έκδοσης της απόφασης έξω από το δικαστήριο, κάνοντας λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν έξω και φωνάζανε».

Σημειώνεται πως μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου -από την οποία απουσίαζε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής- το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα που τον βαραίνουν, όπως είναι αυτά της ένταξης, συμμετοχής και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρύβεται και μέχρι στιγμής έχει δώσει σημάδια ζωής μόνο μέσω των social media όπου εμφανίζεται μέχρι τέλους ως φασίστας και ρατσιστής.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Την Παρασκευή, οι ολοκληρώθηκαν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων οι αγορεύσεις των συνηγόρων τους και η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας, όπου το δικαστήριο θα αναγνωρίσει ή όχι ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί των ελαφρυντικών, το δικαστήριο θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι οι ποινές, οι οποίες θα επιβληθούν σε όσους κρίθηκαν ένοχοι με ή χωρίς ελαφρυντικά.

Αρχικά, τον λόγο θα λάβει η εισαγγελέας για να προτείνει ποινές και μετά θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα διασκεφθεί και θα ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών.

Ακολούθως, οι δικαστές πρέπει να αποφασίσουν και για τον αν θα χορηγήσουν ή όχι αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που θα επιβάλλουν σε όσους έκριναν ενόχους μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Για να γίνει αυτό απαιτείται και πάλι πρόταση από την εισαγγελέα αλλά και αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αυλαία στη δίκη μπορεί να πέσει ακόμη και την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου