Τοπικές Ειδήσεις

Αδέσποτο πιτ μπουλ επιτέθηκε σε Ροδίτη

Eγκληση κατά παντός υπευθύνου κατά νόμο ιδιοκτήτη ενός σκυλιού ράτσας πιτ μπουλ και κατά παντός έχοντος ειδική υποχρέωση για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων, υπέβαλε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας Ροδίτης, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, η ζωή του οποίου κινδύνευσε από επίθεση που δέχτηκε από το ζώο.
Λόγω της εργασίας του ο μηνυτής μετέβη την 6η Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 στην οδο Δελφών και Καυκάσου, όπου βρίσκεται αποθήκη προκειμένου να μεταφέρει εμπορεύματα.
΄Εξω από την αποθήκη ευρίσκοντο τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι, όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε, ήταν Βέλγοι και δίπλα τους ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
Οι τρείς αλλοδαποί παρακολουθούσαν ένα σκυλί ράτσας πιτ μπούλ να γυρνάει δίχως λαιμοδέτη γύρω τους. Σε μικρή απόσταση από την αποθήκη υπάρχει ένα κτηνιατρείο.
Οι 3 αλλοδαποί, προφανώς, εντόπισαν το αδέσποτο σκυλί και το μετέφεραν στο κτηνιατρείο προκειμένου να διαπιστωθεί ο κάτοχος του.
Εργαζομένη στο κτηνιατρείο, ειδοποιηθείσα σχετικώς, εξήλθε του ιατρείου με μια ηλεκτρονική συσκευή ανά χείρας και με αυτή έκανε έλεγχο ώστε να εντοπίσει εάν υφίσταται ηλεκτρονικό «τσιπάκι» καταγραφής του ζώου,
προκειμένου να εντοπίσει μετά ταύτα τον ιδιοκτήτη του.
Πράγματι το ζώο ήταν καταγεγραμμένο με τον υπ΄ αριθμόν 900182001452764 κωδικό καταγραφής πλην όμως δεν ενεφανίζετο όνομα ιδιοκτήτου ή κτηνιάτρου ο οποίος το είχε παρακολουθήσει, ώστε εμμέσως να ευρεθεί ο ιδιοκτήτης του.
Αιφνιδίως και άνευ αιτίας το ζώο αυτό όρμησε εναντίον του Ροδίτη, τον δάγκωσε στον αριστερό γοφό και εν συνεχεία στο δεξιό χέρι, μετά στο αριστερό και τον έριξε στο έδαφος συνεχίζοντας την επίθεση του υπό τα όμματα των αιφνιδιασθέντων αλλοδαπών.
Για καλή του τύχη κατάφερε να αρπάξει μία καρέκλα που ευρίσκετο κοντά του και να κτυπήσει το ζώο το οποίο και απομακρύνθηκε.
Λόγω των σοβαρών τραυμάτων του μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι ιατροί του τμήματος επειγόντων συμβάντων του έραψαν τα τραύματα, του έκαναν αντιτετανικό ορό και αντιβιοτικές ενέσεις, του έδωσαν σχετική φαρμακευτική αγωγή προληπτικώς και του συνέστησαν ηρεμία και ανάπαυση ώστε να μην επιβαρυνθούν τα τραύματα του.
Οι Βέλγοι προσπάθησαν να παραδώσουν το σκυλί σε κάποιον αρμόδιο, ώστε κι αυτό να προστατευθεί αλλά και οι πολίτες απ΄ αυτό, αλλά ούτε το κυνοκομείο το εδέχθη, ούτε και οι κτηνίατροι στους οποίους απευθύνθηκαν.
Οι αλλοδαποί, όπως πληροφορήθηκε, είχαν βρεί το σκυλί αυτό στην Σάλακο να περιφέρεται αδέσποτο και αντιλαμβανόμενοι την επικινδυνότητά του και με την πρόθεση να το προστατεύσουν το μετέφεραν στην πόλη της Ρόδου ώστε να ελεγχθεί ηλεκτρονικά και να διαπιστωθεί ο κάτοχός του.
Μετά όμως από την επίθεση του σκύλου και την άρνηση τόσον των κτηνιάτρων όσον και του κυνοκομείου να δεχθούν το ζώο το επανέφεραν στην Σάλακο με την ελπίδα ότι θα επληροφορούντο ενδεχομένως σε ποιον ανήκει.
Οταν όμως τελικώς απογοητεύθηκαν τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στην ομάδα ΔΙΑΣ ,άνδρες της οποίας το παρέλαβαν και το μετέφεραν στο Δημοτικό κυνοκομείο όπου το παρέλαβε κάποιος υπεύθυνος.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Χρύσα    09.10.2019 15:51

    Τα λες πολύ σωστά. Έχεις απόλυτο δίκιο.

  • Volkan    09.10.2019 14:19

    Πρόσεχε Τονια τα δίποδα ζωα είναι πολύ πιο επικίνδυνα!!!

  • Τόνια    09.10.2019 11:46

    Να μαζέψουν όλοι τα σκυλιά των !!!! Δε πάει άλλο…

Σχολιασμός άρθρου