Ειδήσεις

Ζωόφιλοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κυνηγετική περίοδο

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, που καθορίζει το χρόνο της κυνηγητικής περιόδου 2017-2018 και τα επιτρεπόμενα θηράματα ανά κυνηγό και ημέρα, ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος.

Στην προσφυγή της η Ένωση υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος (31.7.2017) είναι αντίθετη τόσο σε διεθνείς συμβάσεις, το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, όσο και στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣτΕ.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «μεθοδευμένη κίνησή που εξουδετερώνει» τις δεκάδες προηγούμενες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που καθόριζαν τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να επιτρέπεται το κυνήγι.

Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των εμπλεκόμενων φορέων, όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Επιπλέον, τονίζεται πως δεν συντάχθηκε η απαιτούμενη επιστημονική μελέτη για κάθε ένα από τα θηρεύσιμα είδη αλλά και το χρόνο της κυνηγητικής περιόδου προκειμένου να μην επηρεάζεται η αναπαραγωγή των προστατευομένων αλλά και των θηρευσίμων ειδών.

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου