Τοπικές Ειδήσεις

Αθωώθηκαν τρεις Ροδίτες που ενεπλάκησαν σε απάτη των δήθεν τεχνικών της «Microsoft»!

Aθώοι κρίθηκαν προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου τρεις Ροδίτες και συγκεκριμένα ένας 60χρονος, ένας 83χρονος και μια 89χρονη που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απάτης με υπολογιστή από κοινού και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού!
Οι τρεις κατηγορούμενοι, συγγενείς εφέροντο ειδικότερα στην Βολισσό Χίου, στις 2/12/2021 ο πρώτος ενεργώντας από κοινού με άγνωστο δράστη, καθώς και με τον δεύτερο και την τρίτη, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος, να έβλαψαν ξένη περιουσία, επηρεάζοντας το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας επεξεργασίας δεδομένων υπολογιστή, με την χωρίς δικαίωμα αξιοποίηση λογισμικού προορισμένου για τη μετακίνηση χρημάτων.
Ειδικότερα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αφού άγνωστος δράστης κάλεσε έναν ημεδαπό κάτοικο της Χίου από ελληνικό κινητό τηλέφωνο στο σταθερό τηλέφωνο του πατέρα του, μιλώντας στην αγγλική γλώσσα ισχυρίσθηκε ότι εργάζεται στο τμήμα ασφάλειας της εταιρείας «Microsoft», ότι το δίκτυο της οικίας του δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση και απαιτούνταν άμεσα έλεγχος ασφαλείας, παρουσιάζοντάς του ειδικευμένες οδηγίες επίλυσης του προβλήματος και πείθοντάς τον να εγκαταστήσει στο λογισμικό του υπολογιστή του και στο κινητό του τηλέφωνο, μεταξύ άλλων τις εφαρμογές «STEAM EMULATOR» και «SUPREMO», όπου μέσω αυτών κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του παρεμβαίνοντας αθέμιτα στο σύστημα λογισμικού που χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και διαχείρισης τραπεζικών συναλλαγών και μετέφερε σε λογαριασμούς των τριών Ροδιτών το ποσό των 12.800 ευρώ.
Οι τρεις Ροδίτες με την έναρξη της δίκης προέβαλαν δια του συνηγόρου τους κ. Βασίλη Καβουριού τον αυτοτελή ισχυρισμό άρσης του αξιοποίνου λόγω συγγνωστής πραγματικής πλάνης, του φερόμενου άδικου χαρακτήρα των πράξεων – παραλείψεών τους, καθόσον, τυγχάνουν, όπως ξεκαθάρισαν και εκείνοι θύματα απάτης από τους επιτήδειους που μετέφεραν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, παραπείθοντας τον πρώτο, ότι με την μεταφορά των χρημάτων που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς τους, θα συνέδραμε αποφασιστικά στην εξιχνίαση ενός κυκλώματος διεθνών διαδικτυακών απατεώνων.
Όπως τόνισαν, δεν είχαν καμία υποψία για το παράνομο των πράξεών τους και χωρίς να έχουν το παραμικρό οικονομικό όφελος και γνωρίζοντας βέβαια, ότι η συναλλαγή αυτή ήταν φανερή, δηλαδή χορηγώντας όλα τα στοιχεία τους στις εταιρίες ταχυμεταφοράς χρημάτων που θα διεκπεραίωναν την μεταφορά στους τρίτους (money gram και western union), χωρίς κρυψιβουλία και επιφύλαξη.
Οι επιτήδειοι απατεώνες, έπεισαν μεταξύ και πολλών άλλων, το αρχικό θύμα της απατηλής συμπεριφοράς τους, τον ημεδαπό από την Χίο, να μεταφέρει χρήματα στους λογαριασμούς τους, έτσι έπεισαν κι εκείνους να τα μεταφέρουν σε τρίτους, το γεγονός δε ότι η συναλλαγή αυτή, δεν έφερε μεταξύ τους οικονομικά στοιχεία, δηλαδή ούτε κατέβαλλαν δικά τους χρήματα, ούτε ελάμβαναν, εξουδετέρωσε τα υποπτολογικά αντανακλαστικά τους, ότι τελείται μία άδικη πράξη, σε βάρος κάποιων άλλων συνανθρώπων τους και επεσήμαναν ότι για πρώτη φορά στη ζωή τους κατηγορήθηκαν για την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου