Μια πρωτοβουλία ακτιβιστών κάνει τον γύρο του διαδικτύου καθώς οι καρέκλες αυτές είναι όσες και οι άνθρωποι που στοιβάζονταν στη Μόρια, πριν από τη φωτιά

Λίγες ώρες πριν ο καταυλισμός της Μόριας παραδοθεί στις φλόγες και επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι για την κατάληξη αυτού του ασφυκτικά γεμάτου χώρου υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, ακτιβιστές στη Γερμανία έφεραν και πάλι στο προσκήνιο την κατάσταση που επικρατούσε στο ΚΥΤ, τοποθετώντας 13.000 κενές καρέκλες μπροστά από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Η πρωτοβουλία αυτή κάνει τον γύρο του διαδικτύου καθώς οι καρέκλες αυτές είναι όσες και οι άνθρωποι που στοιβάζονταν στη Μόρια, σε έναν χώρο που είχε δημιουργηθεί για να φιλοξενεί το 1/4 των ατόμων αυτών. Οι ακτιβιστές προχώρησαν στην τοποθέτηση των καθισμάτων στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών δράσεων σε εθνικό επίπεδο, για τις ημέρες της εκδήλωσης «Θα έρθουμε ενωμένοι», που έλαβαν χώρα στο Βερολίνο.

ap_20251350045499.jpg
Copyright: AP Images
ap_20251350200106.jpg
Copyright: AP Images

Δυστυχώς, η πραγματικότητα ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο «αποπνικτικό» τρόπο όσα θέλησαν συμβολικά να καταδείξουν οι ακτιβιστές για τις ανυπόφορες συνθήκες που επικρατούσαν για χρόνια στη Μόρια.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ